Dengeli ve düzenli beslenmek sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olurken beden olarak da küçülmeye neden olmaktadır. Her besinden yeterli ve temiz içerikli besinleri tüketmek insan sağlığını olumlu yönde etkileyen nedenler arasında yer alırken kişinin hayata çok daha pozitif bakmasına yardımcı olmaktadır. Teknolojik ürünlerin artması dolayısıyla birçok kişinin güncel yaşamında çok daha hareketsiz bir sürece girmesi ve daha çok hazır gıda tüketmeleri kişilerin sağlıksız bir şekilde kilo almalarına ve proporsiyon olarak da büyümelerine neden olmaktadır. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenler, sadece 2 ayda ideal beden kavuşmak için yanıp tutuşanlar için harika bir haber turu derledik. İşte sağlıklı kilo vermeye yardımcı olan o diyet…
Sağlıklı diyet listesi nasıl olmalı?
Kilo vermeyi hedefleyen pek çok insanın beslenme programında yer alan besinlerin dengeli ve düzenli olması büyük önem taşımaktadır. Bu düzlemin iyi olması kalori miktarının da az olmasıyla birleştiğinde sağlıklı bir şekilde kilo verme sürecinin gerçekleşmesi anlamına gelmektedir. Sağlıklı bir kilo verme sürecinde denge; karbonhidrat, yağ ve protein gibi besin türevlerinin doğru bir oranla tüketilmesi anlamına gelmektedir. Makro besin olarak tanımlanan bu üç önemli grubunun yanı sıra bir de vücudun vitamin ve minerallerinin karşılanması için olan mikro besinlerin tüketilmesi önemlidir. Diğer önemli durumlardan bir tanesi de diyet sürecinde tek bir besine bağlı kalmamak ve vücudu tek bir besine alıştırmamak önemlidir. Kilo verme sürecine başlamak isteyen kişinin beslenme ritüelinde önemli olan faktörler arasında cinsiyeti, yaşı, kilosu ve boy uzunluğu da önemlidir. Bu bağlamda düşünüldüğünde sağlıklı bir şekilde kilo verirken bu faktörlerinde büyük önemliliği bulunmaktadır.
Düşük karbonhidratlı sebzeler tüketmeye gayret edin
- Pazı
- Marul
- Salatalık
- Brokoli
- Karnabahar
- Ispanak
- Lahana
- Domates
Gibi düşük karbonhidrat içeren sebzelerin tüketilmesi sağlıklı bir şekilde kilo verme sürecine başlamanıza yardımcı olacaktır. Bilhassa akşam saatlerinde akşam yemeği nezlinde bu sebzelerden hazırlanmış yemekler, kilo almanızın önüne geçerken sağlıklı bir şekilde kilo verme sürecine girmenize yardımcı olacaktır. Karbonhidrat açısından düşük miktarlara sahip olan bu sebzeler aynı zamanda lifli olmaları dolayısıyla sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olmaktadır. Sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasının yanı sıra bağırsakta meydana gelen kötü bakterilerin iyi bakterilere dönüşmesine yardımcı olmaktadır.
Sağlıklı ve ideal bedene kavuşmaya yardımcı olan diyetler
- Sabah: Haşlanmış yumurta (1 adet) ya da göz yumurta. Kızarmış tam buğday ekmeği (2 dilim) Yeşillik Yağsız beyaz peynir (2 dilim) Domates (1 adet) Salatalık (1 adet), Yeşil Çay
- Ara öğün: Yağsız yoğurt (1 kase) Ceviz (3 adet) Yeşil elma (1 adet) ya da tarçınlı, şekersiz süt, bir avuç leblebi (1 bardak)
- Akşam: Izgara balık (1 porsiyon) Zeytinyağlı taze fasulye (1 tabak) Söğüş yeşillik (1 kase)
- Sabah: Yulaf (5 Kaşık) yoğurt ( 1 kase) Fındık (6 adet) Orta boy muz, Sade kahve
- Ara Öğün: Yeşil elma ya da greyfurt (1 adet)
- Öğle: Sebze çorbası (1 kase) Tavuk göğsü ızgara (Yarım porsiyon)
- Akşam: Bulgur pilavı (Yarım tabak) nohut ya da barbunya (Yarım tabak) Söğüş yeşillik (1 kase)
- Sabah: Tam buğday ekmeği ile hazırlamış beyaz peynirli tost, Yeşil Çay
- Ara öğün: Salatalık (2 adet)
- Öğle: Mercimek çorbası (1 kase) Izgara köfte (4 adet)
- Akşam: Tam buğday makarna, sotelenmiş ıspanak
- Sabah: Yulaf (5 Kaşık) yoğurt ( 1 kase) Fındık (6 adet) Orta boy muz, Sade kahve
- Ara öğün: Ananas (3 dilim)
- Öğle: Sebze çorbası (1 kase) bol yeşillikli Akdeniz salatası
- Ara öğün: Yağsız ayran (1 bardak) 2 adet galete
- Akşam: Yeşil mercimek yemeği (1 tabak) bir kase yoğurt
- Sabah: Muz (1 adet) portakal (1 adet) Ceviz (3 adet) ( meyve salatası)
- Öğle: Tavuk göğsü, bolca yeşillik
- Akşam: Bulgur pilavı, ayran, karnabahar haşlama
- Sabah: Tam buğday ekmeği ile hazırlamış beyaz peynirli tost, Yeşil Çay
- Öğle: Mercimek çorbası (1 kase) Izgara köfte (4 adet) bolca yeşillik
- Akşam: Sebze yemeği, bir kase yoğurt
- Sabah: Tam buğday ekmeği (1 dilim) Haşlanmış yumurta (1 adet) zeytin (5 adet), lor peyniri, bolca yeşillik
- Ara öğün: Yağsız yoğurt (1 kase), elma, tarçın
- Akşam: Ispanak sote, ızgara köfte