Ortamda bulunan radyoaktif bileşenleri kendisine çekerek, odanın çok daha sağlıklı bir alana dönüşmesine yardımcı olan kaktüsün bakımı ve kaktüsün uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu durum itibarıyla kaktüs bakımında dikkatli ve özenli davranmak son derece önemlidir. Kaktüs bitkisinin bakımını sağlarken doğru uygulamaların yapılması kaktüsün çiçek açmasına ve çok tatlı bir görüntünün oluşmasına da neden olmaktadır. Bu durum itibarıyla evinizde bulunan kaktüslerin bakımını yaparken şu hususlara dikkat etmeniz son derece önemlidir. İşte kaktüs bakımında dikkat edilmesi gereken unsurlar…

Kaktüs bakımı nasıl yapılmalıdır?

Kaktüsler genel özellikleri itibarıyla uzun yaşamasıyla bilinen ve son dönemlerin en popüler bitkilerinden bir tanesi olmasıyla bilinen hoş görüntülü canlılardır. Kaktüslerin uzun süre yaşayabilmesi ve sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat edilmesi kaktüsünüzün çok daha büyümesine ve saksından taşmasına neden olacak. Kaktüsün sağlıklı ve uzun ömürlü olması için dikkat edilmesi gereken mutlak durumların başında şüphesiz kaktüsü koyduğunuz ortamdır. Kaktüsün sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve kaktüsün uzun ömürlü olabilmesi için kaktüsün bulunduğu ortamın oda sıcaklığı, odaya gelen gün ışığı, toprak çeşidi ve kaktüsü sulama metodunuz son derece önemlidir. Bu noktalara dikkat etmeniz ve özenli davranmanız kaktüsünüzün uzun yıllar sağlıklı büyümesini sağlayacaktır.

Kaktüsün sağlıklı büyüyebilmesi için öncelikle güneş ışığı alan bir yere ihtiyacı bulunmaktadır. Kaktüslerinizi sağlıklı ve uzun ömürlü olabilmesi için maruz kaldığı güneş ışını son derece önemlidir. Bu noktada kaktüslerinizin güneşlenme sürelerini uzun tutmaya özen göstermelisiniz. Kaktüsünüzün güneş ışınlarına doyması, kaktüsün sağlıklı bir şekilde büyümesi için son derece önemlidir. Durum itibarıyla kaktüslerinizin sağlıklı bir gelişim içerisinde olabilmesi için pencere kenarlarına koymanız önemlidir. Kaktüs bakımı noktasında sıklıkla yapılan hataların başında mutlaka sulama problemi gelmektedir. Kaktüsünüze verdiğiniz fazlaca su miktarı kaktüsünüzün ölmesine neden olacaktır. Kaktüslere verilen fazla su, kaktüsün çürümesine neden olmaktadır. Kaktüsünüze  yeterli su miktarının vermeye özenmeli ve bu konuda son derece dikkatli olmanız gerekmektedir. Kaktüslerin genel itibarıyla büyümeleri evreleri mart- ağustos ayları arasında olurken bu süre zarfında kaktüslerinize su verebilir fakat su verdiğiniz günde kaktüsünüzün fazlaca güneş ışığı almasına dikkat etmelisiniz. Kaktüslerinizin büyümesini ve canlılığını sağlayan topraklarda kireç bulunmaması gerekir. Kaktüs toprağı mutlaka suyu geçirmeli ve içerisine suyu almalıdır.

İLGİLİ MAKALE  Kuzukulağı - Faydası saymakla bitmeyen ekşimsi lezzet

Kaktüs ne zaman çiçek verir?

Kaktüslere doğru bakıldığı ve yeterli özveri gösterildiği taktirde kaktüsler uzun süre yaşayabilen bitkilerdir. Kaktüsün aldığı gün ışığına, verilen suyuna, toprağına dikkat edilmesi kaktüsün uzun süre yaşamasını etkileyen durumların başında gelmektedir. Bu noktada doğru bakım sonucunda sağlıklı bir kaktüs yılda bir kez çiçek açarlar. Elbette açılan çiçekler tamamıyla kaktüsün cinsine göre değişkenlik göstermektedir. Cinsine göre farklı açan çiçeklerin ortalama olarak yaşama süreleri de 3 ile 4 hafta kadardır. 3 – 4 haftalık sürenin sonunda kaktüs bir sonraki yıl için çiçek vermeye hazırlanacaktır. Kaktüsün çiçek açabilmesi için kaktüsü koyduğunuz saksının uygunluğu son derece önemlidir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus kaktüsün boyutuna göre saksı seçimi olması gerekmektedir. Uygun formdaki saksı seçiminin ardından kaktüsün aldığı gün ışığı kaktüsün çiçeklerinin açılmasına da büyük ölçüde katkı sağlamaktadır. Bu uygulamaların düzenli ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmesi kaktüsünüzün uzun süre canlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesine neden olacak durumların başında gelmektedir. Kaktüsünüzün uzun ömürlü olmasını diliyor ve kaktüs çiçeklerini görmek istiyorsanız ona bolca güneş ışığını sağlamalı ve verdiğiniz su miktarına dikkat etmelisiniz.