Bitkiler ev dekorasyonu için kullanılan vazgeçilmez bir materyaldir. Bir çok bitki çeşidi ev dekorasyonları için kullanılabilmektedir. Ayrıca bitkiler insan sağlığına fayda da sağlamaktadır. Bitkiler sayesinde yaşam standartlarımız çok daha ileriye taşınabilmektedir. Ayrıca bir çok kronik hastalıkaların semptomlarını azaltmakta kullanılan bitkiler, bir çok ilacın da hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlere evlerde dekor olarak kullanabileceğiniz bitkileri anlattık.

Kaktüs

Kaktüs yapısı itibari ile çok fazla suya ihtiyaç duymaz. Çöllerde bile sağlıklı bir şekilde ayakta kalabilen kaktüsleri ayda 1 ya da 2 defa sulamanız yeterli olacaktır. Kaktüsleri daha çok çalışma odalarınızda, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik aletlerin olduğu yerlerde bulunması sizin için yararlı olacaktır. Çünkü kaktüsler bilgisayar ve televizyon gibi cihazların yaydığı radyasyonu emebilen bitkilerdir. Bu sayede evinde kaktüs bulunduran kişilerin kanser gibi hastalıklara yakalanma riski de azalmaktadır.

Yelken çiçeği

Yelken çiçeği, bakımı kolay ve çok fazla güneş istemeyen bir bitkidir. Yelken çiçeğini haftada 1 yada 2 defa sulamanız yeterli olacaktır. Yelken çiçeğinin en büyük özelliği, bulunduğu ortamın havasını temizlemesi. Eğer bulunduğunuz odada sigara içiyorsanız, kesinlikle odanızın bir köşesine yelken çiçeği koymalısınız. Yelken çiçeği sigara içilen odanın havasını en iyi şekilde temizleyebilecek bitkilerden biridir. Ayrıca yaydığı güzel kokular, sizi ekstradan bir oda spreyi masrafından kurtaracaktır.

Barış çiçeği

Barış çiçeği, ortamın daha havadar bir hal almasını sağlamaktadır. Genellikle nemli ve bol ışık alan alanları seven barış çiçeği, pencere kenarlarında ya da gün ışığı alan bölümlerde beslenmesi gerekmektedir. Barış çiçeği bu özelliklerini çok hızlı bir şekilde fotosentez yapmasından kazanıyor. Hızlı bir şekilde fotosentez yapması sayesinde ise bol bol oksijen üreten barış çiçeği, bulunduğu çevrenin havasını çabucak temizleyebiliyor.

Paşa kılıcı

Paşa kılıcı oldukça dayanıklı bir bitkidir. Paşa kılıcını soldurmak imkansıza yakındır. Çok fazla su istemeyen paşa kılıcı, gün ışığına da pek ihtiyaç duymamaktadır. Bu özelliği sayesinde paşa kılıcı, karanlık ortamlarda bile tutulabilir. Paşa kılıcı, karanlık ortamlarda asla solmaz. Paşa kılıcının en önemli özelliği, güve ve böcekleri uzak tutacak kokular yayması. Bu sayede bulunduğu ortama herhangi bir böceğin girmesine izin vermez. Hatta bazı kemirgenlerin bile midesini bulandıran paşa kılıcı, ortama herhangi bir böcek veya kemirgenin girmesine müsaade etmez.

İLGİLİ MAKALE  Kakule nedir? Zihin açan kakulenin faydaları

Atatürk çiçeği

İzleyin:  Çiçek toprağı nasıl olmalıdır? Orkidelere nasıl bakılmalıdır? Orkideler nasıl çiçek açar? Kaktüs bakımı nasıl olmalıdır? Kaktüs nasıl çiçek açar?

Atatürk çiçeği, görünüm itibari ile herkesin gözüne hoş gelen bir bitki türüdür. Genellikle kırmızı tonlarını alan bu çiçek, yılbaşlarına. yaklaşınca evlerine aldıkları bir bitkidir. Atatürk çiçeği tıpkı kaktüs gibi elektronik cihazlardan yayılan radyasyonu emebilir. Ayrıca burnumuza çok güzel kokular veren Atatürk çiçeği, odanın havasını temizlemede çok etkili bir bitkidir. Fakat Atatürk çiçeğinin tek dezavantajı, bakımının zor olması. Atatürk çiçeğine asla su değmemelidir. Eğer su değerse Atatürk çiçeği direkt olarak solar ve dökülmeye başlar.

Aloe vera

Aloe vera egzotik görünümü sayesinde evinize veya iş yerinize çok farklı, otantik bir hava katabilir. Bir çok cilt bakım ürünlerinde kullanılan aloe vera, insan için oldukça sağlıklı maddeler içermektedir. Aloe veranın bakımı çok zor değildir. Aloe verayı hafta 2 ya da 3 defa sulamanız yeterli olacaktır. Antibakteriyel olan aloe vera, odanızda bulunan bakterilerin ve mikropların yok edilmesini sağlayacaktır. Aloe vera, pandeminin olduğu bu günlerde yetiştirilmesi en mantıklı bitkilerden biridir.