Son yıllarda, artan döviz fiyatlarıyla birlikte 2. el telefonlara olan talep oldukça arttı. Bununla beraber ortaya oldukça zarar görmüş telefonlarında makyajlanarak satıldığını görüyoruz. Birçok insan 2. el telefon satın alırken mağdur olmuşken, 2. el telefon alırken dolandırılmamanız için nelere dikkat etmeniz gerektiğini işin uzmanlarına sorduk.

İzleyin: 2.El telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

2. El telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz?

2. El telefon alırken, en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında telefonun çalıntı olup olmadığıdır. Her telefon satandan telefon satın alınmaz! Telefonu satın alırken mutlaka her bir fonksiyonu kontrol edilmeli araması, kablosuz interneti, arama yapması, mobil internetinin çekim gücü ve batarya ömrü. Tabi ki bunlarla bitmiyor, telefonun kozmetiği de çok önemli kamerasında çizik var mı, ekranın durumu nasıl, dokunmatik iyi çalışıyor mu, varsa parmak okuyucusu sorunsuz çalışıyor mu? Bu hususlara dikkat ederek telefonu satın almalısınız. Olabildiğince tanıdığınız güvendiğiniz insanlardan telefon almaya çalışmalısınız.

Cihazın kozmik durumuna bakmak lazım, dışındaki kasasına, ekranına, daha önce tamir görmüş mü bataryası ne durumda, batarya pil sağlığı nasıl? Cihazın kablosuz internetini, bluetooth özelliğini, kamerasını, şarj alıyor mu almıyor mu? Komple testten geçirmek lazım. – Lütfullah Dalga

2.el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz

Telefon tamiri için hangi servise gitmeliyiz?

Gelişen telefon pazarıyla birlikte piyasada fazlaca teknik servis açıldı. Ne yazık ki her sektörde olduğu gibi bütün teknik servisler iyi niyetli değil ve işlerini iyi yapmayabiliyorlar. Mağduriyet yaşamamak için yapabileceğimiz birkaç yol var.

Sertifikası olan yerler, TSE garantisi olan yerler, daha önce büyük distribütör firmalardan yetki almış yerleri tercih etmeleri daha iyi olacaktır. Teknik serviste önemli olan şey hız değil ne kadar özenildiği ne kadar iyi tamir edildiği ve kullanılan parçaların kalitesidir. İyi bir teknik servis yaptığı işe garanti verir garanti vermeyen teknik servise gitmeyin! -Lütfullah Dalga

Telefon tamirinde dolandırılmamak için ne yapmalıyız?

Maalesef ki telefon tamir ettirirken mağdur olabiliyoruz. Telefonlarımızda vaadedilen parçalar kullanılmayabiliyor. Bu yüzden telefonumuzu tamire verirken, değişecek parçanın araştırmasını önceden yapmalıyız.

Şu an internet dünyasında yaşıyoruz, mutlaka bir malzemenin ve işçiliğin fiyatı bellidir. Tek bir yere gitmemelisiniz işçilik için mutlaka birkaç yerden fiyat almazsınız, malzeme için de internetten fiyat araştırması yapmalısınız. -Lütfullah Dalga

2. el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz

Batarya ömrünü korumak için ne yapmalıyız?

Yanlış şarj etme yöntemleri yüzünden bataryalarımız zarar görebiliyor. En sık rastlanan batarya sorunlarından biri şarj dolu gösterirken telefonun kapanması, bunun sebebi bataryanın ömrünün bitmesi maalesef tek çözümü bataryanın değiştirilmesi.

İLGİLİ MAKALE  En iyi fiyat performans telefonları nelerdir?

Kesinlikle telefonun şarjı bitmeden ya da bitiyor uyarısı vermeden şarja takmamalısınız. Bu sadece telefonlar için değil hemen hemen her elektronik alet için geçerlidir. Bir diğer husussa şarj aletinizi kullanmadığınız zamanlarda prizden çıkarmalısınız çünkü şarj aleti prizde takılı kaldığı sürece ısınıyor ve zarar görüyor.

En uzun kullanım ömrü olan telefon hangisi?

Her elektronik alette olduğu gibi cep telefonlarınında bir ömrü var. Telefonların fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda, elbette aldığımız zaman uzun yıllar kullanmayı istemek biz tüketicilerin en doğal hakkı.

Piyasada çok telefon markası var. Mercedes nasıl kendini 1. sınıf otomobil diye ayırıyorsa, Apple’da telefon piyasasında 1. sınıf diğer telefonlara göre daha uzun ömürlü – Lütfullah dalga