Peşin olarak telefon alınırken, telefon bedelinin doğrudan satıcıya teslim edilmesi gerekir ve telefona dair hakların tamamı alıcıya geçmiş olur. Taksitli olarak telefon alımlarındaysa işlemlerin farklı şekilde yapılması gerekecektir. Bu bağlamda; taksitli telefon almak için nelerin gerektiği, taksitli telefon alma avantajları ve bu şekilde telefon alınırken nelere dikkat edilmesi gerektiği bilinmelidir.
Taksitli Telefon Almak İçin Neler Gerekir?
Taksitler halinde telefon alımı yapmak için, hem bazı şartların sağlanıyor olması hem de bazı gerekenlerin yerine getirilmesi gerekir.
Bu durumda, taksitle telefon almak için gerekenler:
- Yasal telefon alım yaş sınırı on sekiz yaş olduğu için reşit olunması gerekir.
- Taksit yapma olanağı olan kişinin kimlik kartının aslı gerekir.
- Herhangi bir banka tarafından verilen kredilerin alınmış ve ödenmemiş olmaması gerekir.
- Kredi notu durumunun ve taksitlendirme not oranının iyi durumda olması gerekir.
- Aylık olarak ödeme yapması planlanan kişiye ait kredi kartı veya faturalı telefon numarası gerekir.
Bu gerekenler sağlandıktan sonra, taksitle telefon almak oldukça kolaydır.
Taksitle Telefon Nerelerden Alınabilir?
Taksitler halinde telefon alımı, yalnızca elektronik cihazlar satılan kuruluşlardan gerçekleştirilmez. Bunun yanında, kullanılmakta olan telefon operatörleri tarafından elektronik cihazların satışı sağlanıyor.
Telefon operatörleri, kendi müşteri başta olmak üzere her insan için taksitle telefon imkanı sunuyor olduğu için tercih edilebilir. Bunun yanı sıra; beyaz eşyaların satışı yapılan yerlerde, yalnızca elektronik ürünler satılan yerlerde, bir telefon firmasının kendisine ait şubelerde ve her markanın satışa sunulabildiği telefon satım yerlerinde taksitle telefonların satışı mümkündür. İstenilen markaya, modele ve taksit olanaklarına göre taksitle telefon alınabilir.
İzleyin: MediaMarkt GSM Hizmetleri ile taksitle telefon almak bu kadar kolay!
Taksitle Telefon Alımı Nasıl Gerçekleşir?
Taksitle telefon almak için, reşit olan ve herhangi ir müsriflik nedeniyle kısıtlanmamış olan kişinin; telefon satışı gerçekleştirilen ve taksitler halinde alıma onay sunan birimlere gitmesi gerekir. Telefon alım birimlerinde, kişinin kendisine ait kimlik kartının görevlilere teslim etmesi ve verilerin işlenmesine onay vermesi gerekir. Daha sonra, herhangi bir kredi notu durumu sorunu olmadığı anlaşıldığı zaman taahhüt içeren sözleşmenin imzalanması gerekir. Sözleşme maddeleri içerisinde; her ayın belirli günü, fatura ödeme tarihinin son gününe kadar veya her ayın ilk on günü, gibi ibareler yer ediniyor olabilir.
Bu madde baz alınarak, istenilen zaman aralıklarında taksitler halinde ödeme yapılır ve telefon sahibi olunabilir. Ayrıca, banka üzerinden yapılacak olan taksitlendirmeler sonrasında da taksitle telefon almak mümkündür. Üstelik banka kartı üzerinden yapılan alışveriş tek çekim olduğu için telefon ücretinin peşin fiyat üzerinden değerlendirilmesi sağlanır. Daha sonra, anlaşmalı olan bankanın internet bankacılığı üzerinden sonradan taksitlendirme yapılarak ödemeler sağlanacaktır.
Taksitle Telefon Almanın Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?
Taksitle alınacak olan telefonlar, peşin olarak alınacak telefonlara kıyasla bazı avantajları ve dezavantajları barındırıyor olabilir. İlk olarak, taksitler halinde telefon alındığı zaman; toplu ödeme yapma zorluğu yaşanmaz, ani maddi kayıp söz konusu olmaz ve kişinin kolay bir şekilde cihaz sahibi olmasına olanak sağlanır.
Doğal olarak da toplu bir şekilde telefon parası olmayan kişilerin dahi taksitler halindeki ödemelerle rahat bir şekilde cihaz sahibi olma olanakları vardır. Dezavantaj olarak ise, taksitler halinde alınan telefonların fiyatları peşin olarak alınan telefonlardan bir miktar daha pahalıdır. Ayrıca, taksitlerin gecikmesi veya aksaması durumunda çeşitli faizlerin de devreye girme durumu söz konusu olabilir.
Seyredin: Vade farksız Taksitle telefon nasıl alınır ? Hepsiburada Takas nasıl çalışıyor ? 2021
Taksitle Telefon Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Taksitler halinde telefon alınırken, bazı hususlara dikkat edilmesi gerekecektir. İlk olarak, alım sağlanacak olan birimler tarafından verilen taahhütname mutlaka incelenmeli ve herhangi bir şüpheli maddesi bulunan durumla karşı karşıya kalınırsa imzanın atılmaması gerekir. Buna ek olarak, devlet tarafından onay almış olan ve resmi olarak varlığını sürdüren, vergi yükümlülüğü olan kurumlardan cihaz alınmalıdır.
Mediamarkt Peşin Fiyatına Taksitli Ödeme Seçenekleri
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) taksitlendirmeyi düzenleyen yönetmeliğine göre taksit sayısı Beyaz Eşya alışverişlerinde en fazla 9 ay, Elektronik Eşya alımlarında 4 ay, Bilgisayar ürünlerinde en fazla 12 ay ve Tablet alımlarında 6 ay olarak uygulanır. 5000 TL altı Televizyon alış verişlerinde 9 ay, 5000 TL üzeri Televizyon alışverişlerinde ise en fazla 4 ay taksit uygulanır. Bu uygulama, ticari kredi kartları için geçerli değildir. Ticari kredi kartları ile tüm kategorilerdeki ürünlere taksitli ödeme yapılabilir.