Patates kızartması birçok insanın yemekten en keyif aldığı atıştırmalıklar arasında yerini alıyor. Genellikle dışarıda satılan zincir markaların patates kızartmalarına olan ilgi bir hayli büyükken elbette evde patates kızartması da oldukça sık bir düzlemde yapılıyor. Evde patates kızartması yaparken patatesin çıtır olmasından ziyade bir de patatesin tüm evi saran kokusundan birçok insan muzdarip oluyor. Patates kızartması yaparken mutfağın kokması adına uygulanması gereken bazı taktikler bulunuyor. Bu yöntemleri uyguladığınızda patates kızartması yaparken kokusundan etkilenmeyecek ve zevkle patates kızartmasını evde yapmak isteyeceksiniz. İşte patates kızartması yaparken mutfağınızı kokudan koruyan yöntemler…

Patates kızartmasının kokusunun yayılmaması için neler yapılmalı?

Patates kızartması toplum genelinde en çok sevilen ve en çok tüketilen besinler arasında yer alıyor. Tek başına keyifli bir atıştırmalık olan patates kızartması, yemeklerin yanında da tüketiliyor. Lezzeti yüksek patates kızartmasını hazırlarken kızartma esnasında ortaya çıkan koku, mutfağı temizleseniz geçmez ve kızartmanın sonrasında hala koku aynı istikrarını korumaya devam eder. Patates kızartmasını hazırladıktan sonra açığa çıkan koku birçok insanın en muzdarip olduğu konular arasında yer alırken patates kızartması yaparken açığa çıkan kokunun önüne geçmek mümkündür. Patates kızartması yaparken mutfağa ve tüm evi patates kızartmasının kokusundan korumak amacıyla aspiratörünüzü çalıştırmak, kokunun tüm eve yayılmasının önüne geçmek için önemlidir. Aspiratör çalıştırmanın yanı sıra patates kızartması yaparken ocağın diğer bir gözünde deterjan kaynatmak kızartma gibi kokuların tamamını üzerine çekerek, kızartma kokusunun mutfağa eve dağılmasının önüne geçmektedir. Diğer yöntemleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

1-Kızartma kokusunu vanilya ile yok edin

Kızartma yaparken oluşan kokunun önüne geçmek için diğer bir yöntemler arasında vanilya yer alıyor. Kızartma yaptıktan sonra oluşan kokuyu yok etmek için vanilyayı kavurarak yok edebilirsiniz. Kızartmadan sonra oluşan kokunun önüne geçmek için ilk olarak herhangi bir şekilde içerisinde yağ bulunmayan tavanın içerisine vanilya koyun ve ardından bu vanilyayı kavurmaya başlayın. Vanilya ısı ile buluştuğunda harika bir kokunun oluşmasına neden olurken, tüm kötü kokunun da gitmesine yardımcı olacaktır.

2-Kızartma kokusunun kurtulma yolu sirkeli ve limonlu suda saklı

Mutfak patates ya da herhangi bir yemeği kızartma işleminden geçirdikten sonra kızartma kokusu sindiyse ve bu kokuyu direkt olarak bulunduğunuz yerden temizlemek istiyorsanız ağzı geniş bir tencerenin içerisine 1 bardak su ve yarım çay bardağı sirke ya da limon suyu ekleyin. Ardından bu iki bileşeni ocaktan bir güzel kaynatın. Bu uygulamayı dilerseniz kızartmayla aynı zamanda dilerseniz de kızartmayı yaptıktan sonra uygulayın. Kızartmanın tüm kokusunu içine alarak, tüm havanın temiz kokmasına yardımcı olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Patatesleriniz çıtır çıtır olsun. İşte patates kızartmanın püf noktaları (Kaynak: izlehaber.com)

3-Kokuyu engellemek için kızartma tavasına yeşil elma dilimleyin

Kızartma esnasında oluşan kokunun önüne geçmek için kızartma yaptığınız yağın içerisine yeşil elma dilimi koymak, kızartmanın tüm eve yayılmasının önüne geçecektir. Bu noktada kızartma yaparken yan tarafta yaptığınız elma kokunun tamamını içine çekerek, ortaya kızartma kokusunun yayılmasının önüne geçecektir. Yalnız yeşil elmayı kızartırken elmaların yanmamasına özen göstermeniz gerekiyor.

4-Limon, su ve çubuk tarçınla tüm kokuları kendinize çekin

Kızartma yaparken açığa çıkan ve neredeyse evin tamamını hakimiyeti altına alan kokunun önüne geçmek için, ocağın bir gözüne geniş bir tencere alın ve tencerenin içerisine 2 bardak su ile birlikte 1 limon ve 1- 2 tane çubuk tarçın ilave edin. Bu karışımı ağzı açık bir şekilde bekletin. Kızartma yaparken ortaya çıkan kokunun etrafa yayılmasını engelleyen bu yöntem aynı zamanda sonradan sinen kızartma kokusunun da önüne geçmektedir.

Video: BALIK KOKUSU NASIL GİDERİLİR – SIFIR BALIK KOKUSU – BALIK KOKUSUNU NE GİDERİR