Hemen hemen her kadının en muzdarip olduğu konulardan bir tanesi şüphesiz banyo ve derz aralarında meydana gelen ve çıkmak bilmeyen kirlerdir. Bu kirler banyonun son derece sağlıksız bir yer olarak görünmesine neden olurken aynı zamanda hijyen açısından da bakterilerin yuvası olmaktadır. Banyo ve derz aralarınızın temizliğini sağlamak ve bu yerlerin parlak bir görünüm içerisinde olmasını sağlayabilmek için haberimizde yer alan uygulamaları kullanabilirsiniz…

Fayans ve derz arası temizliği nasıl yapılır?

Banyonuzda bulunan fayans ve derz temizliğinde dikkat edilmesi gereken en büyük hususların başında temizliğin sürekli olarak yapılmasıdır. Uzun süre temizliği sağlanmayan fayansların sonrasındaki temizlik süreci çok daha meşakkatli olurken fayanslarınızda bulunan kiri ve pisi temizlemek için bu adımlara dikkat etmeniz önemlidir. İşte fayans ve derzleri temizleme noktasında dikkat edilmesi gereken hususlar;

  • Fayans ve derz aralarında bulunan tüm kiri, pası temizlemek için ihtiyacınız olan ürünlerin başında şüphesiz sirke gelmektedir. Sirke içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde tüm kirin yüzeyden arınmasına yardımcı olurken aynı zamanda yüzeyde bulunan bütün bakterilerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Sirke ile fayans ve derz aralarınızdaki kiri temizlemek için uygun bir kova içerisine ekleyeceğiniz bir fincan sirke yeterli gelecektir. Bu sirke sayesinde fayanslarınız parlayacak ve siz çok uğraş vermeden tüm banyonuz çiçek gibi olacak. Fayans temizliğinde sirkeyi kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

  • Fayans ve derz aralarında bulunan tüm kiri ve pası temizlemenin en kolay yöntemlerinden bir tanesi de şüphesiz karbonat ve çamaşır suyu karışımdır. Bir kabın içerisine yaklaşık olarak 3 kaşık kadar karbonat ilavesinde bulunun. Karbonatı kabın içerisine ilave ettikten sonra içerisine 1 ölçü kadar çamaşır suyu ilavesinde bulunun. İki malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra kirli olan fayanslarınıza hazırladığınız bu karışımı güzelce sürün. Sürme işlemini tamamladıktan sonra bir fırça yardımıyla fayans aralarınızın temizliğini sağlayın. İyice tüm fayanslarını temizledikten sonra fayanslarda bulunan kirlerin oldukça kısa süre içerisinde tertemiz ve sağlıklı bir görünüm içerisinde olduğunu göreceksiniz.
  • Fayanslarda bulunan kiri temizlemenin en kolay yöntemlerinden bir tanesi de bu kirler için özel olarak üretilmiş deterjanlardır. Bu deterjanların içerisinde bulunan bileşenler kirlere direkt olarak nüfuz ederken, ortamın kısa süre içerisinde hijyenik bir alana dönüşmesine yardımcı olmaktadır. Fayans temizliği için uygun olarak üretilmiş deterjanı fayanslara döktükten sonra bir temizlik süngeri yardımıyla güzelce tüm fayansı ovalayın. Ovalama işlemini tamamladıktan sonra duru su ile güzelce durulayın. Durulama işlemini tamamladıktan hemen sonra fayanslarda bulunan kirlerin oldukça kısa süre içerisinde yüzeyden akıp gittiğini göreceksiniz.
İLGİLİ MAKALE  Derz araları nasıl temizlenir? (Kaynak: soru.com.tr)

  • Derz aralığı için ise en güzel ve en etkili yöntemlerden bir tanesi şüphesiz diş fırçasıdır. Diş fırçasının fırça alanının küçük olması, derzlere direkt olarak nüfuz etmesine neden olurken uygun formatta bir deterjan yardımıyla bu yöntemi uygulamanız oldukça kısa süre içerisinde tüm derzlerin tertemiz olmasına yardımcı olacaktır. Derz aralarının temizliğinde en etkili bileşenlerden  bir tanesi de şüphesiz çamaşır suyudur. Diş fırçasını çamaşır suyunun içerisine bandırıp güzelce derzlerin temizliğini sağlamak kirlerin kısa süre içerisinde temizlenmesine ve ortamın hijyenik bir durumda olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Fayansların kısa süre içerisinde tertemiz olmasına yardımcı olan diğer bir bileşen ise şüphesiz arap sabunudur. Arap sabunun içerisinde yer alan bileşenler tüm kirlerin kısa süre içerisinde temizlenmesine yardımcı olurken aynı zamanda yüzeyin parlak ve güzel bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olacaktır. Bu durum itibarıyla fayanslarınızın temizliğini yaparken arap sabunu kullanmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

Video: GÖRÜNCE HEMEN YAPMAK İSTEYECEĞİNİZ FAYANS DERZ ARASI TEMİZLEME YÖNTEMİ