İslam alemi için önemli bir yeri olan ve ülkemizde de her yıl kutlanan bir bayram olan Kurban Bayramı bu yıl da yaklaşıyor. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte insanların bayram kutlama heyecanı artarken bir yandan da memur ve emekliler için Kurban Bayramı ikramiyesi konusu gündeme geldi. Bu kapsamda araştırmalar ve çalışmalar da sürerken ortaya çıkarılan her yeni bilgi heyecan içerisinde bekleyen halk ile paylaşılmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı ikramiyesini kimler alacak?

Kurban Bayramı için belirlenen ikramiyeler genel olarak emekliler için yatırılmakta. Ancak bunun yanında kamuda işçi olarak çalışan bireyler ve memurlar da bu kapsamda sayılarak bayram ikramiyelerinden faydalanabiliyor. Kurban Bayramı yaklaşırken de bu yıl kimlerin bayram ikramiyesi alacağı ve bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı gibi sorular gün yüzüne çıkmaya başladı. Şimdilik bilinen net bilgiler arsında her yıl olduğu gibi bayram ikramiyesinden kamu çalışanları ve emeklilerin faydalanacağı söyleniyor.

Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelecek mi?

Kurban Bayramı için belirlenen bayram ikramiyesi hakkında en çok merak edilen konu bayram ikramiyesinin hangi seviyelerden yatırılacağı. Bu kapsamda en net fikir Ramazan Bayramı ile aynı oranda yani 550 Türk Lirası olarak ayrılacağı. Ancak ortada bu konuyu biraz daha deşmeyi gerektiren bir iddia daha bulunuyor. Bilindiği gibi Temmuz ayı itibari ile memur ve emekli maaşlarında artışa gidilecek. Bu artış ile birlikte de emekli ikramiyelerinin arttırılıp arttırılmayacağına dair henüz cevaplanmamış sorular bulunuyor.

Ancak iddialar doğrultusunda Temmuz ayının başlangıcı ile birlikte yatırılmaya başlanacak olan enflasyon zammı ile birlikte maaşlar kadar ikramiyelerin de arttırılacağı. henüz 6 aylık ortalama enflasyon değerinin açıklanmamış olmasından kaynaklı olarak net bir zam ya da zam oranı bilgisi paylaşılmadı ancak, ilk 5 aya bakarak bir rakam vermek gerekirse, emekli ikramiyelerinde de yüzde 30’un üzerinde bir yükseliş söz konusu denebilir.

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatırılacak?

Kurban Bayramı ikramiyeleri her yıl Kurban Bayramı’nın başlangıcından önceki hafta içerisinde yatırılmaktadır. Kurban Bayramı1’nın bu yıl 9 Temmuz tarihi ile başlayacağı da bilinenler arasında olduğuna göre en geç 8 Temmuz günü içerisinde Kurban Bayramı ikramiyeleri hesaplara yatırılmış olacak ve ikramiye sahipleri hesaplarından bu parayı maaşlarını çektikleri gibi çekebilecekler. Aynı zamanda ikramiyeler devlet tarafından maaş hesaplarına yatırılacak olup başka bir hesap kullanılmasına gerek kalmayacak.

İLGİLİ MAKALE  Meteoroloji'den bayram uyarısı! Bayramda sağanak yağmur geliyor

Kurban Bayramı kaç gün?

Kurban Bayramı toplamda 4 gün kutlanan bir bayram. Bayram 9 Temmuz tarihinde başlayacak. 9 Temmuz ile başlayan Kurban Bayramı’nın son günü 12 Temmuz olacak ve 4 günlük Kurban Bayramı 9 Temmuz-12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak.

Kurban Bayramı tatili ne kadar sürecek?

Kurban Bayramı tatili özel sektör çalışanları için şirketleri tarafından belirlenen günler kapsamında uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra kamu urum ve kuruluşlarında çalışan bireyler için ise K-Kurban Bayramı içerisinde tatil olarak lan edilen gün sayısı 9 gün şeklinde karşımıza çıkıyor. Yılda 2 kez kutlanan dini bayramlar kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan olarak yer alan bireyler için 9 gün olarak iki kez bu tatil izni tanınıyor. Ancak sağlık ve emniyet kurumlarında çalışan bireyler için bu 9 gün tatil uygulanamıyor.