Araştırmacı, Yazar ve Televizyoncu Hamza Yardımcıoğlu, kendi açmış olduğu YouTube kanalında birçok farklı konuda takipçilerini bilgilendiriyor. Felsefe, bilim, siyaset ve ekonomi alanında farklı içerikler ile karşımıza çıkıyor. Geçen haftalarda yayınlamış olduğu bir videoda 2023 yılında bizi nelerin beklediğini anlatan Hamza Yardımcıoğlu, önümüzdeki kış aylarında enerji ve gıda kıtlığının başlayabileceğini anlattı. Dinleyecilerini korkutan açıklamaları ile Hamza Yardımcıoğlu, dünya ekonomisinin geleceğinin parlak olmadığını vurguladı.

Ünlü Yazar Hamza Yardımcıoğlu, yaşanan finansal ve doğa olayları nedeni ile 2023 yılını çok kötü bir yıl olabileceğini vurguladı. Şu anki para sisteminin ne halde olduğuna dikkat çeken Hamza Yardımcıoğlu, finansal sistemin battığını ve özellikle amerikadaki vadesiz mevduat hesaplarının artışta odluğunu söyledi. Hesaplarda saklanan dolarların hala harcanmağını ancak harcandığı zaman ise çok farklı konuların konuşulacağını belirten Hamza Yardımcıoğlu, enerji krizi ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etti.

Düşünülen çözümler iç açıcı değil

Hamza Yardımcıoğlu, Almanya hükümetinin enerji krizine karşı çözüm arayışları içerisinde olduğunu vurguladı. Daha sonrasında ise Yunanistan hükümetinin açıklamasını değerlendiren Hamza Yardımcıoğlu, Yunanistan’ın “Burası sıcak, gelin burada kalın.” sözlerini çözümsüzlük olarak değerlendirdi. Yaşanacak olan enerji krizi nedeni ile dünya devletlerinin büyük bir kriz ile karşı karşıya olduklarını belirten Hamza Yardımcıoğlu, şu an için hükümetlerin net bir planın olmadığının altını çizdi.

Enerji krizine karşı Birleşmiş Milletler’in planı ne?

Hamza Yardımcıoğlu, Birleşmiş Milletler’in önümüzdeki kış aylarında yaşanabilecek olan enerji krizine karşı bir altyapı hazırladıklarını belirtti. Dünya üzerinde hiç görülmemiş olan bu projenin adını ilerleyen aylarda duyacağız. Birleşmiş Milletler’in hazırlamış olduğu bu altyapıyı çalışmasını değerlendiren Hamza yardımcıoğlu, “2030’a kadar sürecek olan dünyayı dev bir inşaat şantiyesine dönüştürme projesi.” ifadelerini kullandı.

Hamza yardımcıoğlu, dünyaca ünlü Time dergisinin 2020 yılındaki bi sayısının kapağına dikkat çekti. Söz konusu olan sayısının kapağında, bütün dünya dev bir inşaat şantiyesine çevrilmişti. Hamza Yardımcıoğlu da o günden bu yana yaşanan gelişmeleri, Tiem dergisinin ilgili sayısındaki kapak ile bağdaştırdı. Birleşmiş Milletler’in planının ne olduğunu dergi kapağına bakarak açıklayan Hamza yardımcıoğlu, “Ne kadar bariz bir şey var burada. İnşaat iskelesini kurmuş, dünyayı ‘yeniden yapacağız’ diyolar.” diye konuştu. Yeniden yapacağız ifadesinin bir mübalağa ya da benzetme olmadığını belirten ünlü yazar, gerçekten dünyanın bariz bir şekilde yeniden yapamaya çalıştıklarını dile getirdi.

İLGİLİ MAKALE  Selçuk Geçer'in son dolar tahmini korkuttu. İşte Felaket Tellalı'nın ürküten açıklamaları

İklim hareketini finanse etmek

İklim hareketlerinin finansı hakkında açıklamalarda bulunan ünlü Yazar Hamza Yardımcıoğlu, United Nations adlı bir internet sitesinin detaylarından bahsetti. İnternet sitesinin tasarımına göz gezdiren ünlü yazar, sürekli olarak 90 trilyon dolar ibareli görsellerin yer aldığını vurguladı. İklim hareketlerinin finansı için 90 trilyon doların toplanması bekleniyor. Ancak Hamza Yardımcıoğlu, dünya üzerinde bu miktarlarda bir doların olmadığını söyledi. Hamza Yardımcıoğlu’na göre, dünyadaki bütün dolarların toplamının 90 trilyon dolar etmemektedir. FED’in fiziki dolarları ve vadesiz mevduatlardaki dolarların toplamını açıklayan Hamza yardımcıoğlu, FED’in rezervinin 9 trilyon dolar olduğunu dile getirdi.

“Şu anki para sistemi batıyor”

Dünyanın finansal olarak tamamiyle değiştiğini iddia eden Hamza Yardımcıoğlu, yakın bir süre içerisinde şu anki para sisteminin batacağını söyledi. Doların alım gücünün düştüğünü ifade eden Hamza yardımcıoğlu, doların alı gücünün düşmesini yaşanan enflasyon krizine bağladı. Aynı şekilde tüm dünyada yaşanan bir enflasyon krizi bulunmakta. Bu sebepten ötürü de dolar gibi değerli para birimlerinin bile alım gücü yavaş bir şekilde düşmeye başladı ki bu durum her geçen gün hızlanıyor.

Hamza Yardımcıoğlu, Amerika’daki vadesiz mevduat hesaplarının grafiğini inceledi. Hazırlamış olduğu verileri FED’in resmi internet sitesinden aldığını belirten ünlü yazar, sürekli olarak vadesiz mevduat hesaplarının artışta olduğunu gösterdi. Bunlara ek olarak 1970 yılından bu yana sürekli olarak bu hesapların yükseldiğini, ancak 2008 yılında düşüşe geçtiğini anlattı. Fakat grafikteki en ilginç nokta, 2020 yılı ile beraber vadesiz mevduat hesapların aşırı yükselişe geçmesi. Bu durumu değelendiren Hamza Yardımcıoğlu, basılan paranın harcanması gerektiğini ve eğer harcanmazsa enflasyonu etkileyebileceğini söyledi. Şu an için basılan paraların harcanmadığı söyleyen Hamza Yardımcıoğlu, ilerleyen vakitlerde bu paranın harcanacağını ve o zaman da konuşulan konuların değişeceğini söyledi. Ek olarak Hamza Yardımcıoğlu’nun göstermiş olduğu bu grafikte, şirket veya tüzel kişilerin hesaplarının verileri bulunmuyor. Söz konusu olan grafikte, sadece bireysel gerçek kişilerin banka hesaplarının olduğunu söyledi.

İzleyin: Kabus Gibi Bir Kışa Hazır Olun! | Hamza Yardımcıoğlu & Yunus Tutkun