Karadeniz’in incisi olan ürünlerden fındık, yıllardır hem ülke içerisinde hem de dış piyasaya satılmak üzere üretimi gerçekleştirilen yemiş çeşitlerindendir. Önceleri devlet bünyesinde alım satımları gerçekleştirilen fındık ürünleri için son yıllarda ise tüccarların belirlediği fiyatlar ön plana çıkıyor. Genel olarak serbest piyasa ürünü olarak alınıp satılan fındıklar için her tüccar kendi fiyat tarifelerini uygulasa da, belirli bölgelerde satışı gerçekleştirilen fındıklar için ortalama bir fiyat bandı belirlenmiş durumda.

Güncel fındık fiyatları ne kadar?

Hem ülkemizde hem de uluslararası markette oldukça yüksek talep gören ürünlerden olan fındık, yıllardır tüccarlar tarafından belirlenen satış fiyatları ile piyasada satışı gerçekleştirilen ürünler arasında yer alıyor. Farklı bölgelerde satışları gerçekleştirilerek hem kuruyemiş olarak hem de üretimde ham madde olarak kullanılan fındıklar için belirlenen fiyatlar ise kilogram başına fındık fiyatları olarak hesaplanıyor. Ülkemiz içerisinde belirli bölgelerde üretimi ve satışı gerçekleştirilen yemiş çeşitlerinden olan fındıklar için yayınlanan ortalama fiyatlar ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

TMO fındık fiyatları

Fındık piyasasında devlet bünyesinde satışı gerçekleştirilen ürünler Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından piyasada satışa sunuluyor. Diğer piyasalara göre uygun fiyat tarifesi ile dikkat çeken Toprak Mahsulleri Ofisi bünyesinde satılan fındıklar için en düşük fiyat 25,50 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor. TMO bünyesinde satılan fındıklar için en yüksek satış fiyatı ise 27,00 Türk Lirası.

Akçakoca fındık fiyatları

Akçakoca ilçesi içerisinde satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için fiyatlar serbest piyasa bazında belirleniyor. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için Akçakoca borasında en düşük satış fiyatı 33,00 Türk Lirası. Akçakoca borsası içerisinde satılan fındıklar için belirlenen en yüksek satış fiyatı ise 38,00 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Alaplı fındık fiyatları

Alaplı borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Alaplı borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 33,00 Türk Lirası. Alaplı borası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 38,00 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Bartın fındık fiyatları

Bartın borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Bartın borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 33,70 Türk Lirası. Bartın borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 38,00 Türk Lirası olarak çıkıyor.

İLGİLİ MAKALE  Çiftçiler ayağa kalktı! Üretimdeki fiyat beklentilerini açıkladı

Çarşamba fındık fiyatları

Çarşamba borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Çarşamba borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 32,50 Türk Lirası. Çarşamba borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 38,50 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Düzce fındık fiyatları

Düzce borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Düzce borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 36,00 Türk Lirası. Düzce borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 43,50 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Fatsa fındık fiyatları

Fatsa borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Fatsa borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 37,75 Türk Lirası. Fatsa borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 39,75 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Giresun fındık fiyatları

Giresun borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Giresun borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 37,00 Türk Lirası. Giresun borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 44,30 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Kocaeli fındık fiyatları

Kocaeli borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Kocaeli borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 24,50 Türk Lirası. Kocaeli borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 33,50 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Ordu fındık fiyatları

Ordu borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Ordu borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 35,50 Türk Lirası. Ordu borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 39,00 Türk Lirası olarak çıkıyor.

İLGİLİ MAKALE  Zincir marketlerde 'ÇAYKUR çay fiyatları' ne kadar oldu? Güncel Aralık ÇAYKUR çay fiyatları

Sakarya fındık fiyatları

Sakarya borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Sakarya borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 37,00 Türk Lirası. Sakarya borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 37,80 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Samsun fındık fiyatları

Samsun borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Samsun borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 39,55 Türk Lirası. Samsun borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 40,00 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Terme fındık fiyatları

Terme borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Terme borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 35,50 Türk Lirası. Terme borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 38,50 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Trabzon fındık fiyatları

Trabzon borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Trabzon borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 35,50 Türk Lirası. Trabzon borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 39,00 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Ünye fındık fiyatları

Ünye borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Ünye borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 35,50 Türk Lirası. Ünye borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 39,00 Türk Lirası olarak çıkıyor.

Zonguldak fındık fiyatları

Zonguldak borsasında satışı gerçekleştirilen fındık ürünleri için belirlenen fiyatlar serbest piyasa fiyatları olup ortalama fiyatlardır. Farklı tüccarlar tarafından satışı gerçekleştirilen fındıklar için Zonguldak borsası içerisinde belirlenen en düşük satış fiyatı 33,00 Türk Lirası. Zonguldak borsası içerisinde satışı gerçekleştirilen fındıklar için belirlenmiş olan en yüksek satış fiyatı ise 38,00 Türk Lirası olarak çıkıyor.