Dolar ile ilgili yüksek tahminleri ile gündeme gelen Selçuk Geçer, yapmış olduğu açıklamalar ile dikkatleri yine üzerine topladı. Dolar kurunun geleceği ile alakalı konuşan Selçuk Geçer, artan cari açık nedeni ile doların yıl sonunda hiç beklenilmediği kadar yükselebileceğinin altını çizdi. Yıl sonunda dolar kurunun hangi seviyelerde olacağını söyleyen Selçuk Geçer, “Kaçış yok” diyerek dolar için kaçınılmaz bir yola girildiğini söyledi.

Hedef 19 TL

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun yakın ve uzak hedeflerini söyledi. İlk olarak dolar kurunun 18 lira seviyesine geleceğini belirtti. Daha sonra ise 19 TL seviyesine kadar çıkacak olan doların Eylül ayında ise 20 lira olacağını iddia ediyor. Yaşanan cari açık krizi nedeni ile doların yıl sonunda patlayacağını söyleyen Selçuk Geçer, yıl sonunda doların 30 ile 35 lira seviyeleri arasında olacağını belirtti.

Kırılma yaşanırsa çok kötü olur

Selçuk Geçer, dolardaki bir kırılma ile Türkiye ekonomisinin yerle bir olacağını vurguladı. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun kırılma yaşanması ile beraber 3 haneli seviyelere kadar tırmanabileceğini belirtti. Bununla birlikte enflasyon hakkında da açıklamalarda bulunan Selçuk Geçer, ilerleyen dönemde TÜİK’in de 3 haneli enflasyon rakamları açıkalayacağını belirtti. Vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğünü söyleyen Selçuk geçer, doların yükselmesinin enflasyonu tetiklediğini vurguladı.

Doları 13 14’lerde tutamıyorlar

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, Aralık 2021’de yaşanan olaylara değindi. Dolar kurunun istenilen seviyelerde tutamadıklarını belirten Selçuk Geçer, “Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ilk hedef 18 sonrasına 19 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Dolar 27 Aralık’ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17.70’e liraya çıktı. 18 saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu filmi bize güzel oynadılar. Doları 13 ila 14’te tutamıyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde. Neden?” ifadelerine yer verdi.

Dolar bozduralım mı?

Ünlü Ekonomist Selçuk geçer, takipçilerin sorularına yanıt verdi. takipçilerinden gelen “Dolar bozduralım mı?” sorusuna “dikkatli olun.” cevabını veren Selçuk Geçer, “Dolar bozduralım mı?” sorusuna ise Selçuk Geçer, “Dikkatli olun” cevabını verdi. Geçer, “Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Oysa bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi.” diye konuştu.

İLGİLİ MAKALE  Dolar ile beraber enflasyon fırlayacak! Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den şoke edecek dolar yorumları

Selçuk Geçer’in Twitter paylaşımı

Ünlü Ekonomist SelçukGeçer, Twitter aracılığı ile takipçilerine cari açığın ne kadar olduğunu söyledi. Bununla birlikte doların da 22 lira seviyelerine kadar yükselebileceğinin altını çizen Selçuk Geçer, şu paylaşımı yaptı. “Döviz cinsinden kısa vadeli borç stoku 182.3 milyar dolar ile rekor kırdı. Dolar 22 hayırlı olsun”