Kan yapan doğal anemi ilacı yapısı ile her daim masalarımızda ve salatalarımızda yerini almaktan geri kalmayan domateste son zamanlarda yaşanan fahiş fiyat artışları hem üreticinin hem tüketicinin canını sıkmaya başladı. Artık neredeyse belirli kesimlerin beslenme zincirinden çıkma noktasına gelecek olan domatesin neden zamlandığı kadar nereden daha uygun fiyatlara temin edilebileceği ve yapılan zamlar sonrası fiyatları da merak ediliyor.

Domates fiyatları güncel listesi

Domateste birden bire artan ve üreticisini ayrı tüketicisini ayrı zora sokan domateslerde güncel fiyatlar listedeki yerlerini aldılar. Hepimizin salatalardan yemeklere, salça hazırlamaya kullandığımız domateslere gelen zamlar ile birlikte vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Yemeklerin ana malzemelerinden olan ve Anadolu mutfağında yeri büyük olan domates hem market reyonlarında hem hal ve manavlarda farklı fiyat tarifeleri ile dikkat çekse de, genel olarak fiyat aralığı 1 kg domates başına 25,00 TL civarında görünüyor.

Domates

Domates

Migros güncel domates fiyatları listesi

Migros içerisindeki market reyonlarında yer alan ve bahçe ürünü sayılan domatesler de zamlanan fiyatlardan etkilenmiş durumda. Migros bünyesinden alınacak 1 kg domatesin ücreti 25,00 TL olarak karşımıza çıkıyor.

A101 güncel domates fiyatları listesi

A101 marketleri bünyesinde satılan birden fazla çeşit domates ve hepsine ait fiyatlar bulunmaktadır. Ancak her domates çeşidi bu zamdan payını almış gibi duruyor. İşte A101 bünyesinde satışa sunulan domates çeşitleri ve kilogram başına fiyat listesi:

  • Domates: 26,90 TL
  • Pembe domates: 26,90 TL
  • Kokteyl domates 1 kg’lık paket: 26,90 TL
  • Salkım domates: 22,90 TL

Şok market güncel domates fiyatları listesi

Şok market manav reyonu içerisinde yer alan domatesler tek çeşit olarak satılmaktadırlar. Şok marketlerinde satılan domatesin kilogram başına ücreti ise 22,90 TL olarak kayıtlarda yer almaktadır. Bu da şuan domatesi biberin hemen yanına yerleşerek en pahalı sebzeler sınıfına alıyor

BİM güncel domates fiyatları listesi

BİM bünyesinde satılan sebze meyve ürünleri biraz daha kısıtlı bir  çeşitlendirmeye sahip olduklarından bu alanda genellikle diğer marketler tercih edilse de kalitesi ile müşterilerini elinde tutmayı başaran BİM marketler bünyesinde satılan domatesler tek çeşit olup, bu domateslerin fiyatları ise 24,90 TL olarak güncellenmiş durumda.

İLGİLİ MAKALE  Demir fiyatlarında düşüş devam ediyor. Ocak 2023 güncel 1 ton inşaat demiri ve hurda demir fiyatları

CarrefourSA güncel domates fiyatları listesi

Zincir marketler içerisinde fiyatları ve çeşitleri en geniş skalaya sahip olan CarrefourSA marketleri, domates konusunda da birden çok çeşit sunuyor ve seçimi tüketiciye bırakıyor.  Carrefour bünyesinde satılan en ucuz domates 9,25 TL’lik fiyatı ile Beef domates çeşidi nolurken, en pahalı ürün ise kokteyl salkım domatese ait olan 38,90 TL olarak karşımıza çıkıyor. Genel olarak fiyat listesine baktığımızda ise CarrefourSA bünyesinde satılan domateslerin ortalama fiyatı 26-28 TL aralığında bir yerlerde karşımıza çıkıyor.

Çarşı pazar bazında güncel domates fiyatları

Marketlerin kalite standardına güvenmeyen ya da arşı kültürünü benimsemiş insanların tercih ettiği pazarlarda ise domatesin çeşitlerine göre fiyatları değişmekte. Pembe domates 22,00 TL civarından satılırken, şeker domates 19,00 TL ortalamasında alıcı buluyor. Bahçe domatesi olarak adlandırdığımız klasik domates çeşidi de pazarlarda ortalama olarak 24,00 TL ile 26,00 TL arasında değişiklik göstermekte.

Mahalle market ve manavlarında güncel domates fiyatları

Mahalle aralarında bulunan kötü gün dostu esnaflar da bu zamların etksini anlık olarak görmüş durumda. Mahalle marketlerinde satılan domateslerin ortalama fiyatı 25,50 TL olarak karşımıza çıkarken, manavlarda ise 24,75 TL ile 26,25 TL aralığında değişen bir fiyat bandı var. En ucuz domates türü olarak görülen şeker domatesi bile artık neredeyse 20 TL den satışa sunuluyor.