Bankacılık Düzenleme ve Deneteme Kurumu2nun aldığı kararlar sonrasında gram altın fiyatları 950 Türk liasına kadar düştü. Bununla beraber de Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın almanın tam zamanı olduğuna işaret etti. Son aylarda yaptığı tahminlerin doğru çıkması ile birlikte birçok yatırımcının kendisini takip etmesini sağlayan İslam Memiş, altın fiyatlarının seyrinin nasıl olacağı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Altın ve doların seyri nasıl olacak?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar fiyatlarının BBDK’nın aldığı kararlar sonrasında nasıl hareket edeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, gram altın fiyatlarında 950 Türk lirası ile bin 50 Türk lirası arasında takip edeceğini söyledi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altında, 950-bin 50 lira aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Yavaş yavaş altın alınabilir. Alım yapacak vatandaşlarımız, 950-bin lira aralığından kademeli olarak alabilir. Bu alımları yaptıktan sonra yıl sonu için bin 400 lira seviyesindeki öngörümde bir değişiklik yok. Bin lira seviyesinin altında kademeli alım yapabilirler. Yılın kalan yarısında ONS altında sert yükselişler bekliyoruz.” sözlerine yer verdi.

“Eylül’e kadar problem görmüyorum”

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Eylül ayına kadar bir problem görmediğini dile getirdi. Ancak altın fiyatları için yıl sonu tahminlerinin hala değişmediğini açıklayan İslam Memiş, bin 400 Türk lirası tahminin arkasında durdu. Bütün bunlara ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan geniş bir ekonomi paketinin olduğunu dile getirdi. Buna ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Dolayısıyla eylüle kadar problem görmüyorum. Eylülden sonra küresel piyasalarda ciddi bir resesyon gelecek zaten. Bütün ülkeleri olumsuz yönde etkileyecek bir süreç olacak. 16,35-17,35 dolar TL kurunda bu aralığı takip edebilirsiniz. Dolar tarafındaki sorumluluğumu atmış bulunuyorum. 16,60-16,70 aralığından 17,22 liradan satmış oldukları dolarını bugün yerine koyacak.

Video: Hem düşerken, hem de yükselirken kazanmak için… Birikimlerimi nasıl yönlendirmeliyim?

Ne zaman altın alınmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın almak için uygun bir zaman olduğunu belirtti. Ağustos ve Temmuz aylarında altın fiyatlarının ok fazla yükselmeyeceğini, hatta bir miktar geri çekilmelerin olacağını belirtti. Bütün bunlara ek olarak Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Gram altınımızı yerine koymak için süreç var. Gram altın almak istiyorsanız bu fiyatlardan alabilirsiniz. Gram altın TL fiyatında satış yapan arkadaşlarım bugün yerine koyuyorlar. Altının ons fiyatında, gümüş ons fiyatında öngörümde değişiklik yok. Yukarı yönlü ataklar gelebilir. 950 lira altında gram altın bulamayacaksınız.” 

İLGİLİ MAKALE  Daha kötü günler bizleri bekliyor. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar için korku filmi gibi senaryo

Konut ve otomobil alacaklar dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konut ve otomobil fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, Ağustos aylarında inşaat maliyetlerinin azalcağını ve bu yüzden de ucuz fiyatlara ev satın alınabileceğini belirtti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Yeni ev alacaklar Ağustos ayını beklemeli. Ucuz projelerde Türkiye’nin her yerinde binlerce konut satışı olacak. İlk kez ev sahibi olacaklar Ağustos ayındaki projelerle ilgilenmeli. Otomotiv sektöründe de fiyatlarında da sürpriz gelişmeler olacak. Temmuz-Ağustos ayında… Nakitlerinizi hazırlayın.”