Tebrikler yedi haftalık hamilesiniz. Bebeğiniz yaklaşık on milimetre uzunluğa ulaştı. Beyni hızla büyüyor ve bu, başın vücudun geri kalanından daha hızlı büyümesine neden oluyor.  Embriyonun geniş bir alnı var ve gözleri ve kulakları gelişmeye devam ediyor. İç kulaklar gelişmeye başlıyor, ancak başın yanlarındaki dış kulaklar birkaç hafta daha görünmeyecek. Organları, bacak ve kol kemiklerine dönüşecek olan kıkırdak oluşturmaya başlıyor. Kolları uzuyor ve güçleniyor. Beyin ve omurilik (sinir sistemi) şekillenmeye başladıkça sinir hücreleri çoğalmaya ve gelişmeye devam ediyor.Rahminiz bir limon kadar büyüdü.

Bebeğinizin Gelişimi

Bebeğiniz hala çok küçük ama karnınızın içinde gelişmeye devam ediyor. Bebeğin ağzının, burun deliklerinin, kulaklarının ve gözlerinin gelişimi geçen haftaya göre git g,de artarken, bu hafta daha fazla tanımlı görünmeye başlıyorlar. Göz kapakları ve dili oluşmaya başladı bile. Göbek bağı şekilleniyor. Bu can simidi, vücuttaki atıkları uzaklştırırken bebeğinize oksijenli kan ve besin taşımak için bebeği plesantaya bağlar. Embriyonuz muhtemelen ikinci böbrek setinde. Bebekler anne karnındayken böbrek gelişiminin üç setini veya aşamasını geçirirler.

 

Belirtiler

Size gelince, sabah bulantması ve sık idrara çıkma bu hafta devam edebilir veya başlayabilir. Bu belirtilerle birlikte cildinizde, vajinal akıntınızda ve koku alma duyunuzda da değişiklikler fark edebilirsiniz.

Muhtemelen kendinizi yorgun hissediyorsunuz.  Göğüslerinizi ağrılı ve büyümüş hissedebilirsiniz. Bu süre zarfında birkaç hafta boyunca kendinizi hasta veya yorgun hissetmeye başlayabilir veya başka küçük hamilelik sorunları yaşayabilirsiniz. Çoğu durumda, mide bulantısı ve kusma, sabah bulantısı hissi, yaklaşık 14 haftalık hamilelikten sonra düzelmeye başlar.

Tabii dikkat etmeniz gereken noktalar da var. Bazı enfeksiyonlar hamileliğe zarar verebilir.  Enfeksiyon kapmış olabileceğinizi düşünüyorsanız, mümkün olan en kısa sürede durumu doktorunuza bildirmeniz önemlidir.

Hamileyken diş eti kanamanız olabilir veya diş etleriniz ağrıyabilir.  Dişlerinizi ve diş etlerinizi olabildiğince sağlıklı tutmak için iyi bir ağız hijyeni sağlamalı ve düzenli diş bakımı yapmalısınız. Diş eti problemlerini önlemenin veya bunlara özen göstermenin en iyi yolu, temizlik ve düzenli diş fırçalamadır.

Rahim ağzınız hamileliğin sonunda çok belirginleşir. Şu an rahim bölgenizde büyük değişiklikler oluyor Hamilelik sırasında hormonlardaki ve kan akışındaki artış, lökore adı verilen servikal mukus üretimini arttırır. Bunu ince, sütbeyaz, kokusuz bir akıntı olarak fark edebilirsiniz.

İLGİLİ MAKALE  Yeni doğum yapanlar neden üşür?

İnsanların her zaman bahsettiği ünlü hamilelik parıltısını biliyor musun? Şu anda en güzel belirtiniz bu olabilir. Yüzünüze pompalanan daha fazla kan size pembe bir parıltı verirken, hamilelik hormonları cildinizi eskisinden daha yağlı ve parlak hale getirir.Bu da hamilelik güzelliği dediğimiz durumu ortaya çıkarır.

Bu dönemde kabızlık, mide bulantısı ve koku duyarlılığı yoğunlukla gözlenebilir. Bol sebze meyve ve su tüketerek bu durumu azaltabilirsiniz.

Bebeğinizin hızlı büyümesi ve gelişmesi ile birlikte erken dönem gebelik rahatsızlıklarınız önümüzdeki hafta da devam edebilir. Bundan sonraki sekizinci hafta boyunca, küçük embriyonuz giderek daha fazla insan gibi görünümüne ulaşacak. Bunu düşünmeye ve hamileliğinizi keyfini çıkarmaya odaklanın.

Bu servikal mukus toplanır ve mukus fişiniz olmak için bir araya toplanır. Tam olarak düşündüğünüz şey: mukustan yapılmış bir fiş. Görevi, bakterilerin uterusa girmesini önleyerek sizi ve büyüyen bebeğinizi korumak için serviksin açılmasını kapatmaktır