Memur olmak isteyen vatandaşlar, PTT’nin personel alımı haberlerini yakından takip ediyor. Gişe personeli, postacı gibi departmanlara personel alımı yapılacak. Ancak artan Omicron vakası nedeniyle bu alımlar 2022 yılının ilkbahar aylarına ertelenebilir.

PTT iş başvurusu nasıl yapılır?

PTT’nin iş ilanlarına başvurmak isteyen kişiler, gerekli şartları saladığı takdirde PTT’nin uygulayacağı sınavlara katılabilirler. Bununla beraber de sınav ve mülakatlardan alacakları puanlar ile birlikte PTT’de memur sıfatıyla işe başlayabilecek. Ancak PTT’nin iş ilanlarına başvurmanın da belli detayları bulunuyor. Bu detayları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenlerin takip etmesi gereken ilk adım PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmektir.
  • Başvuru sırasında adaylar, seçecekleri alana göre tek bir seçimde bulunurken, kazandıkları puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları belirtiliyor.
  • Öte yandan sınava katılmak isteyenler sınav için yatıracakları bir miktar parayı Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT iş başvurusu formunu nereden doldurabilirim?

PTT iş başvuru formunu doldurmak için PTT’nin resmi internet sitesine bakmanız yeterli olacaktır. Başvuru formunda gerekli olan tüm bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanızı öneriyoruz. Çünkü başvuru formunda herhangi bir hata yaparsanız, PTT’nin insan kaynakları sizi dikkate almayabilir. Bununla beraber PTT’nin insan kaynakları, sizin gerekli şartları sağlamadığınızı düşünebilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için de başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmanız gerekiyor.

PTT iş alımlarındaki yazılı sınavda neler soruluyor?

PTT’de işe girmek için belli süreçler vardır. Bu süreçlerin ilki de PTT’nin uyguladığı yazılı sınavlar. Bu sınavalarda ise sorulan soruların konuları belli. PTT’nin işe alım için uyguladığı yazılı sınavlarda sorulabilecek soru konuları şu şekildedir:

  • Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları
  • Sözel Akıl Yürütme
  • Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme
  • Temel Yurttaşlık Bilgisi
  • Türkiye Coğrafyası
  • Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular
  • Ölçme becerisi

PTT’nin bu soruları sorma sebebi ise kişinin Türkçe’sinin iyi olup olmadığını öğrenmek, belli matematiksel işlemleri yapabildiğini öğrenmek ve güncel haberleri takip edip etmediğini bilmek. Bu konuları yeterli seviyede bilmek, PTT’de işe girmenizde sizi bir adım öne taşıyor.

İLGİLİ MAKALE  PTT KPSS şartı aramadan 18-36 yaş arası 15 bin personel alacak. İşte başvuru şartları

PTT personel alımı ve iş ilanları

Ptt Kargo nasıl gönderilir?

PTT, herhangi bir personel alımı duyurusunu Ptt.gov.tr adresinden yayınlamaktadır. Herhangi bir iş ilanı veya departman açığı olduğunu duyuran PTT, hangi departmanlara personel alımı olacağını da yayınladıkları haber içerisinde belirtiyor. Eğer sizin de istediğiniz veya özellikleriniz aranan departmana uygunsa, siz de bu iş ilanına başvurabilirsiniz.

Öğrencilere staj imkanı da sunmakta olan PTT, kargo bölümü için bir staj seferberliği projesi başlattı. kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresine giderek, Staj seferberliği Projesi’ne kayıt olabilir ve PTT Kargo’da staja başlayabilirsiniz. Bu sayede kariyerine başlarken CV’niz için iyi bir detay ekleyebilirsiniz. İyi bir CV oluşturmak istiyorsanız eğer bu yazımızı okuyarak, iyi ve etkili bir CV hazırlayabilirsiniz.