Mutfakta yüzyıllardır bir ilaç yerine kullanılan elma sirkesi, diyet yapanların bir numaralı ürünlerinden biridir. Tam bir şifa deposu olan elma sirkesi, birçok hastalığı önlememizi sağlamakta. Bununla beraber sadece vücudumuzun içi ile ilgili değil, elma sirkesinin cildimiz ile ilgili de birçok faydası bulunmaktadır. Elma sirkesini yatmadan önce tüketirseniz eğer, elma sirkesinin faydalarını neredeyse 3 katına kadar çıkarabileceksinizdir. Bu sebeple uzmanlar, elma sirkesini gece yatmadan önce tüketilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. İşte uzmanların elma sirkesini, neden gece yatmadan önce tüketmemiz gerektiği ile ilgili sebepler.

Bağırsakları çalıştırır

Elma sirkesi, bağırsakların çalışmasını sağlayan maddeleri içermektedir. Bu maddeler bağırsakları çalıştırdığı için, bazal metabolizmamızı hızlandırmaktadır. Bu sayede daha rahat bir şekilde kilo kaybedebilir, kabızlık gibi bağırsak sorunlarının da önüne geçebilirsiniz.

Parazitleri temizler

Bağırsak sindirim sistemimizin sonudur ve boşaltım sistemimize bağlıdır. Bu sebepten ötürü bağırsaklarda birçok parazit üreyebilmektedir. Bu parazitlerin üremesi kişiyi oldukça zor bir duruma sokabilmektedir. Ancak gece yatmadan önce tüketeceğiniz elma sirkesi, bağırsaklarda bulunan bu parazitleri temizleyecektir. Çünkü elma sirkesi asidik bir yapıya sahiptir ve bağırsaklarda bulunan bu parazitleri yok eder.

Ağrıları hafifletir

Elma sirkesinin içeriğinde antioksidan maddeler bulunmaktadır. Bu antioksidan maddeler ise ağrılarınızı hafifletecektir. Çünkü antioksidan maddeler kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Bu sayede ağrıyan bölgeye gidecek olan kan miktarı artacaktır. Bu sayede ağrılarınızdan kurtulmuş olacaksınız.

Toksinleri vücuttan uzaklaştırır

Vücudumuzda gece boyunca birçok toskin birikir. Vücudumuz ise bu toksinleri dışarı atarken oldukça yorulmaktadır. Ancak akşam yatmadan önce tüketeceğiniz bir miktar elma sirkesi, bu toksinlerin atımını kolaylaştıracaktır.

Enfeksiyonları gidermektedir

Elma ve diğer sirkeler, doğal birer antibiyotiktir. Bu yüzden elma sirkesi tüketmek, vücuttaki enfeksiyonun yok olmasını sağlayacaktır. İdrar yolu enfeksiyonu gibi zorlu durumlarda, her sabah 1 bardak suyla karışık elma sirkesi tüketilmelidir. Elma sirkesi tüketmek, vücudu arındırmaktadır. Bu yüzden de idrar yolu enfeksiyonlarını da temizlemektedir.

Doğal antidepresan

Elma sirkesi, sinir sistemini yatıştıran maddeleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu yüzden de elma sirkesi tüketmek, doğal bir antidepresan etkisi gösterdiği için strese de iyi gelecektir. Her gece bir miktar elma sirkesi tüketmeniz, uyanacağınız güne daha rahat başlamanızı ve gece yatakta çok fazla dönmeden direkt olarak uykuya dalmanızı sağlayacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Sirkeli su ile yıkanmak (Kaynak: soru.com.tr)

Kan şekerini dengeler

Yüksek kan şekeri değeri uykusuzluğa neden olmaktadır. Eğer böyle bir durum yaşıyorsanız, uyumadan önce bir bardak suyun içerisine biraz elma sirkesi döküp içmenizi önermekteyiz. Bu sayede elma sirkesi kan şekerini dengeleyecektir, siz de rahatça uyuyabileceksiniz.

Elma sirkesi tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

  • Elma sirkesi asidik bir yapıdadır. Bu yüzden direkt olarak tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Eğer elma sirkesini gece yatmadan önce tüketmek istiyorsanız, bir bardak su içerisine bir miktar elma sirkesi dökün. Bu şekilde elma sirkesini seyreltmiş olacaksınız.
  • Elma sirkesi midede reflü gibi sorunlara sebebiyet verebilir. Bu yüzden hassas bir mideye sahipseniz, elma sirkesini daha çok salata gibi yemeklerle birlikte tüketmenizi tavsiye ederiz.
  • Eğer potasyum seviyenizi ilaç kullanıyorsanız, elma sirkesi potasyum seviyesini düşüren ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu yüzden bu ilaçları tüketiyorsanız, elma sirkesini minimum düzeyde tüketmenizi tavsiye ederiz.
  • Kronik kalp veya mide hastalıklarınız varsa, elma sirkesini tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.