Saç boyası, saç diplerindeki derinin de aynı renk pigmentlerine uyum sağlaması için deriye nüfuz eden özelliktedir. Saç boyası yapılırken bu nedenle ellerin veya boyanın temas ettiği alanların renklenmesi gerçekleşir. Ellerde ve özellikle yüz bölgesinde kirli görünüm oluşturan boya, masrafı az olan malzemelerle on dakika içerisinde çıkarılabilir.

Burada bilinecek konular yalnızca; boya çıkarırken ki gereken malzemeler, boyanın deriden tahriş oluşturmadan ne şekilde çıkacağı konularıdır. Sonuç olarak saç boyası elden nasıl çıkar? için cevap bulunmuş olur.

Saç Boyasını Elden Çıkarırken Gerekenler Nelerdir?

Saç boyasının elde kalması, yalnızca boyalı olan elin veya ten üzerindeki alanın yıkanmasıyla geçmeyecektir. Boya sökücü etkisi olan ancak boyanın deriye kalıcı veya geçici zararlı etkiler bırakmadan kullanılan gereçler vardır.

Bu gereçler oldukça masrafsız ve az olmasıyla beraber:

  • Mutfakta ve yemeklerde kullanılan karbonat tozları
  • Karbonatın hafif sulu olmasını sağlayacak su, miktar olarak bir paket karbonata bir çay bardağı su olarak hazırlanmalıdır.
  • Ellere uygulama yapılırken, makyaj temizleme pamuğu olarak bilinen yuvarlak ve yumuşak dikişli pamuklar
  • Alın çevresindeki ve kaş kısımlarının kenarlarındaki saç boyası çıkarılırken kulak temizleme çubuğu

Şeklindeki malzemelerdir. Yalnızca el kısımlarında fazla boya olanların kulak temizleme çubuğu kullanmasına gerek yoktur. Eğer makyaj temizleme pamuğu katlanarak ince alanlarda kalan saç boyası alınabiliyorsa da yine kulak temizleme çubuğu kullanılmasa da olur.

Saç boyasını elden çıkarma yöntemleri

Saç boyasını elden çıkarma yöntemleri

Saç Boyasının Elden Çıkarılması

Saç boyası çıkarılacakken, geniş bir kapta veya doğrudan çay bardağında karbonatlı bir çözelti oluşturulmalıdır. Boya etkisi olan alanlara yetebilecek karbonat, çay bardağının içerisine bırakılır ancak hemen su dökülmez. Ellerindeki boya alınacak kişi, işleme hazır olduktan sonra su eklenir ki karbonatın asidik etkisiyle çıkarılacak boya lekelerinde etkinlik azalmaz.

Su koyulur koyulmaz, kaşık yardımıyla karbonat tozunun su içinde çözünmesi sağlanır. Tam çözünme sonrasında makyaj temizleme pamuğu su içerisine batırılır ve her tarafı ıslak olduktan sonra boyalı ellerin üzerine silme işlemi yapılarak uygulanır.

Aşırı derecede bastırmadan, yine de boyanın çıkarılmasına yetecek kuvvetteki çözelti bulunan pamuk uygulanır. Uygulama yapılırken ellerdeki boyanın çıkmaya başladığı fark edilmelidir, eğer boya çıkması söz konusu olmuyorsa karbonat oranının az geldiği anlaşılmalı ve çözelti içerisine biraz daha karbonat eklenerek karıştırılmalıdır.

İLGİLİ MAKALE  Kumaşlarınızdaki kurumuş boya lekesi nasıl çıkar? (Kaynak: internetara.com)

Aynı çözelti uygulaması, kaşlar üzerindeki veya diğer deri üstü boyalı alanlara da uygulanır. İnce çizgilerle uygulanması gereken boya çıkarma işleminde, kulak çubuğunun karbonatlı çözeltiye batırıldıktan sonra uygulanması gerçekleşir.

Saç Boyasını Elden Çıkartmak Ne Kadar Zaman Alır?

Saç boyasının elden çıkarılmasında harcanacak zaman, her insanda net belirtilebilecek zaman olamaz. Çünkü saç boyaları; farklı renk pigmentlerinden oluşan, hassas veya hassas olmayan ten üzerine işleme gücü farklı olan ve karbonatlı çözelti ayarına karşı tepkime durumu aynı olmayan boyalardır.

Çıkarım olarak, saç boyasının elden ne zaman sonra elden veya deri üzerinden çıkarılabileceği net değildir. Ancak yoğun renge sahip ve pigment olarak güçlü (Siyah, kızıl, koyu kahverengi veya doğrudan ana renkler) saç boyalarında elden boyanın çıkarılması daha güçtür.

Tek seferde eldeki ve tendeki boya geçmeyebileceği için de, bazen iki ayrı boya çıkarma uygulaması gerekebilir. Yoğun pigmentlerde bu yüzden boyanın elden çıkması iki gün olacaktır.

Ancak pigment gücü düşük (Sarı, açık kahve tonları, ara oluşumlu ve güçsüz renk tonlarında) renklerde elden boyanın çıkarılması on dakika zaman götürecektir.

İzleyin: SAÇ BOYA LEKESİ NASIL ÇIKAR

Saç Boyasını Elden Kimler Çıkarabilir?

Saç boyasının deriye nüfuz etmesi halinde, kendi işini yapabilecek kişiler boyalarını kendileri çıkarabilirler. Tek elde oluşan boyalar çıkarılırken diğer el kullanılabileceğinden, ikinci kişilerin yardımlarına ihtiyaç duyulmayacaktır.

İki elde veya tene işleyen boyanın görünmeyen kısımlarda olması durumunda, ikinci bir kişi yardımıyla çözelti uygulaması ve pamuğun doğru kuvvetle uygulanması sonucunda boya çıkarılabilecektir. Bunun dışında özel olarak saç boyası çıkarmak için kuaföre de gidilerek boya elden çıkarılabilir.