Kış aylarında neredeyse herkesin sevdiği bir lezzet olan kestane, pişirilirken biraz dikkat gerektirir. Özellikle dışarıda satılan kestanelerin içi lokum gibi pişmiş olurken, evde pişirilenlerde bu kıvamı elde etmek biraz zor olabilir. Bu nedenle, evde kestane pişirirken kullanabileceğiniz bazı teknikleri sizlerle paylaşacağız.

Öncelikle, kestaneleri yıkayıp ılık suda 25 dakika bekletin. Bu sayede sert kabukları yumuşayacak ve kolayca bıçakla çizilecektir. Suya koyduğunuz kestanelerde yüzeye çıkanlar varsa onları kullanmayın, atın. Çürük olan kestaneler yüzeye çıkar, onları boşuna pişirmeyin. Sivri kısmından başlayarak geniş kısma doğru yanlamasına bıçakla derin bir çizik atın. Tüm kestaneler için aynı şekilde çizin.

Sonra, kaynayan tencereye çizdiğiniz kestaneleri atıp sadece 4 dakika haşlayıp bekletmeden süzün. Yapışmaz geniş bir tavayı ocağa alıp iyice ısıtın ve kestaneleri tek tek, üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte arkalı önlü pişirin. Her iki tarafı da 15-20 dakika arasında pişiyor, ancak yine de kontrol edin ve kurutmayın. Bu sayede, kestanelerinizin kabuğu kolayca ayrılır ve içi lokum gibi pişer.

Kış aylarında yapacağınız sofralarda, bu teknikleri kullanarak lezzetli kestaneler pişirin ve aile ve arkadaşlarınızla paylaşın. Afiyet olsun!

Kestane pişirirken suda haşlama yöntemini de deneyebilirsiniz

Kestane suda haşlama yöntemi de popüler bir yöntemdir ve kestaneleri suda pişirmeyi tercih edenler için uygun bir seçenektir. Öncelikle, kestaneleri yıkayıp bıçakla çizik atın ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Bu süre boyunca kestanelerin kabukları yumuşar ve pişirme sırasında daha kolay ayrılır. Daha sonra suyunu süzüp yıkayın ve tencereye üzeri çok geçmeyecek şekilde su koyun. Kestaneleri pişirin ve suyu tamamen çekene kadar haşlayın. Pişmiş kestaneleri bir bardak çay ile birlikte yiyebilirsiniz. Bu yöntem, kestanelerin içinin lokum gibi pişmemesini sağlar.

Kestaneyi fırın poşetinde pişirme yöntemi

Kestaneyi fırın poşetinde pişirme yöntemi, kestanelerin dış kabuğunu açmak için kullanılan bir yöntemdir. Öncelikle, kestaneleri yıkayıp bıçakla tombul tarafının ortasından düz çizgi çizin ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Daha sonra suyunu tamamen süzüp fırın poşetine koyun ve ağzını kapatın. Fırın poşetini bir kaç yerinden delin ve 200 derecede 20-30 dakika kontrollü olarak pişirin. Bu yöntem sayesinde, kestanelerin dış kabuğu pişirme sırasında açılır ve içerisi lokum gibi pişer.

İLGİLİ MAKALE  At kestanesi yağı yapımı çok pratik. Doğal ve 'yan etkisiz' ağrı kesici