İnsanlar hayatları boyunca gerek para, gerek zeka gerek ise fiziksel olarak daha güçlü biri olmayı amaçlarlar. Her insanın içinde bir güç isteği bulunmaktadır ancak çoğu zaman insanlar bu gücü yanlış anlar ve yanlış yorumlar. Dolayısıyla da ortay yanlış şekilde güç arayan insanlar çıkar. Daha doğru bir şekilde güçlü biri olmak ise doğru adımları attığınız zaman mümkündür. Haluk Tatar 9 adımda nasıl daha güçlü olacağınızı açıkladı.

Daha güçlü biri olabilirsiniz

Değerli açıklamaları ve tavsiyeleri ile insanların kişisel gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen Haluk Tatar, hem beynin hem de ruhun gelişmesinde etkili olan bazı kuralları açıklıyor. Yaptığı açıklamalar ile Haluk Tatar insanların kendilerini basıl geliştirebileceklerine dair bazı adımları ortaya koyuyor. Bu kez ise Haluk Tatar insanlara nasıl daha güçlü biri olabileceklerini anlattı. Haluk Tatar’ın gözünden daha güçlü biri olmanın 9 adımı var ve bu adımlar şu şekilde gelişiyor:

Hasar tespiti yapmayı öğrenin

Kendinize dair bir hasar tespiti yapın. Kendinizi sıfırlayın ve yeni bir insana dönüşmek için eski sizden aklan her şeyi bir kenara koyun. Bundan sonra ise eski sizin neyi yapamadığını ve neyi yapmadığını öğrenin. Yapamadıklarınız yeteneğinizin ya da imkanınızı olmadığı eylerdir. Yapmadıklarınız ise bahaneler ürettiğiniz şeylerdir. Önce bu ayrımı yapın ve neden güçsüz olduğunuzu anlayın. Sizi siz olmaktan alıkoyan durumları öğrenin. Sizi daha iyi bir versiyonunuz olmaktan geriye çeken bağımlılıklarınızı bir kenara bırakın. Sizi bir yere gitmekten alıkoyan, bir işi yapmaktan korkutan, hayatta geride tutan bağımlılıklar her zaman ayağınıza dolanacaktır. . Sizi tanımlayan bağımlısı olduğunuz durumlar ya da kişiler değil, atabildiğiniz adımlardır.

Motivasyon kaçaklarınız neler?

Ulaşmak istediğiniz hedefe giderken sizi hedeften uzaklaştıran ya da yavaşlatan durumların neler olduğunu öğrenin. Bu ailenizden biri de olabilir, arkadaşlarınız da olabilir hatta kendiniz bile olabilirsiniz. Bu kişiler ya da durumlar sizi geriye çekiyorsa onlara daha az vakit ayırmalısınız. Çünkü motivasyon kaçağı oldukça yakıtınız bitecektir.

Kime ihtiyacınız olduğunu bilin

Siz yükselmekten alıkoyan, sizi kıskanan ya da başarmanızı istemeyen kişileri çevrenizden uzaklaştırın. O insanlara yükselirken ihtiyacınız yoksa ya da sizin yükselişiniz baltalıyorlarsa onlara ayıracağınız vakit yerine daha doğru bir yerde olmayı seçin. Sizi geliştirecek yerlerde ve kişilerle birlikte olmak daha doğru olacaktır. İnsanların sizi sömürmesine ve ayağınızdan aşağı çekmesine izin vermeyin. Kimse lideriniz olmasın, aynı yöne yürüdüğünüz kişilerle güç birleştirin.

İLGİLİ MAKALE  Utangaç insanlar buraya! Haluk Tatar'dan 8 adımda utangaçlıktan kurtulma yöntemi (Kaynak: soru.com.tr)

Tek başınıza yürümeyi öğrenin

Hayat ilerledikçe çevrenizden insanların daha kolay eksildiğini görebilirsiniz. Arkadaşlıklar özellikle üniversite yaşlarında daha çabuk söner. Bundan korkmayın. Kendiniz ile baş başa kalmaktan korkmayın çünkü günün sonunda yanınızda olacak kişi kendinizsiniz. Kendi başınıza adımlar atın, kendinizi geliştirecek şeyler izi yalız bıraksa da bu gözünüzü korkutmasın. Yeni yerleri görün, yeni şeyler deneyin ve bunları kendi başınıza yapabilin.

Seçici olun, gösterişli olmayın

Çoğu insan seçici ve gösterişli olmanı arasındaki farkı anlamaz. Çevrenizde bir sürü kişi olabilir, bu o insanların gerçekten arkadaşınız olduğunu göstermez. Çevreniz geniş olsa da, harcadığınız zaman boşa gidebilir. Bu noktada hayatınıza girenleri daha seçici bir şekilde eleyin. Size bir şey katmayan ve boşa vakit harcatan kişileri hayatınızdan çıkarın.

Hayır demeyi öğrenin

Hayır demeyi bilmek, hayatınıza çok daha fazla zaman kazandıracaktır. Hayır diyemediğiniz şeylere ilerleyen zamanlarda keşke diyebilirsiniz. Keşke dememek ve kaybettiğiniz zamanı koruyabilmek için insanlara hayır demeyi öğrenin.

Seçilen değil, seçen olun

İnsanlar için zaman ayırmayı, uğraşmayı bırakın ve insanların saygı gösterdiği, yanına gitmek istediği kişi olun. Hayranlıklarınızı bir kenara koyun ve insanların size gelmesi için sebepler oluşturun. Kalıcı ve mantıklı şeyleri öğrenin ve insanların size saygı duymasını sağlamak için kendinizi doğru şekilde geliştirin.

Olmadığınız kişi gibi davranmayın

Kendiniz olmadığınız bir karaktere dönüşmek için maske takmayın. Olmadığınız kişiye dönüşmeye çalışmak sizden hem patra gem de zaman çalacaktı. Siz ne iseniz, insanlar olduğunuz kişiyi seçsin. Diğer insanlar için olmadığınız biri gibi davranmak kendinizi geliştirmenizin önünde engel olacaktır.

Gelişmeyi asla bırakmayın

Yürürken herkes düşebilir, düştüğünüz zaman üzülmekte ise bir sorun yoktur. Ancak bunu bir gün ile sınırlayın. Yola çıktıysanız asla durmayın. Çünkü ne hayat ne d diğer insanlar durmuyor. Siz de durmayacaksınız ki, gerçekten güçlü biri olmayı öğrenebilesiniz. Yarı yolda dönmek sizi güçlü biri olmaktan ancak ve ancak uzaklaştıracaktır.

VİDEO: GÜÇLÜ BİRİ OLMANIN 9 KURALI – KİŞİSEL GELİŞİM VİDEOLARI