Yayınladığı videolar ile insan ilişkilerinde gelişim sağlamayı ve insan beyninin sınırlarını aşmayı hedefleyen Haluk Tatar, insanların kendilerini geliştirmeleri için kullanabileceği değerli tavsiyeler vermeye devam ediyor. Kişisel Gelişim Uzmanı Haluk Tatar, 8 adımda utangaçlık sorununu aşmanın mümkün olduğunu açıkladı. Verdiği değerli tavsiyeler ve fikirler ile insanların kişisel gelişimlerine katkıda bulunan Haluk Tatar, utangaç insanların sosyal hayatta daha başarılı olabilmeleri için utangaçlıktan kurtulma yöntemini açıkladı.

8 adımda utangaçlıktan kurtulmak

Utangaçlık sorunu, insan hayatının her anını etkileyen bir sorundur. Sosyal hayatta etkin kalmanın önüne geçen, diğer insanlar ile iletişimimizi kısıtlayan ve hatta iş görüşmelerinde bile başarılarımızı sınırlayan utangaçlık sorunundan kurtulmak isteyenler için Haluk Tatar, 8 adımda sizleri utangaçlıktan kurtaran tavsiyeleri açıkladı. Haluk Tatar tarafından açıklanan utangaçlıktan kurtulmayı mümkün hale getiren 8 tavsiye ise şu şekilde gelişiyor ve Haluk Tatar insanlara bu adımları uygulamaları halinde utangaçlıktan kurtulmamın kolaylaşacağını öğütlüyor. İşte 8 adımda utangaçlıktan kurtulma:

Kabul edin

Utangaçlığı kabul etmeyen insanlar utangaçlıktan kurtulamazlar. ”Ya öyle olursa” diterek geri çekildiğiniz zaman kaybedersiniz. Utanmak doğal bir şeydir ancak bu durumu kabul etmemek insanı her zaman geriye atar. utandığınız kabul edin ve şansınızı deneyin. bilet almazsanız kazanma şansınız her zaman sıfır olarak kalacaktır.

Listele

Listelemek yalnızca bir kağıda yazarak olmaz. Kabul ederek listelemelisiniz. Sizi geriye atan ve utandığınız ne ise bunu kabul etmeli ve üzerine girmelisiniz. Sizin ile aynı utangaçlık türünden mustarip olan insanlar ile bir araya gelin. bu kendinize dışarıdan bakabilmenizi sağlayacaktır. Ve böylelikle bunun yaygın bir durum olduğunu anlayarak üstesinden geleye başlayabileceksiniz.

İyi olduğunuz alanları bulun

Herkesin kendi alanları vardır ve o kişiler bu alanlarda diğer insanlardan iyidir. enim yok demeyin, herksin iyi olduğu bir alan vardır. Sizi ileriye taşıyacak olan bu yeteneklerinizi gizlemekte bırakın ve insanlara kendinizi açmayı öğrenin. Göğsünüzün kabaracağı bu yetenekli alanlarınız ile dünyaya açılın. Bırakı insanlar sahip olduğunuz cevherleri görsün.

Seni utandıran sorunları bul

Utanıyorsan bunun bir kök sebebi vardır. Sorun her ne ise bu durum yalnızca bir şeyin olmaması değil, bunun bir tetik noktası vardır. Sizi utandıran durumlar değil, bu durumlar meydana geldiğinde sizi baskılayan ve utandıran insanlardır. Bu insanlar hayatınızda olduğu sürece utangaçlığı aşmak her zaman daha zor olacaktır. Bu insanları hayatınızdan atın. Siz izin vermediğiniz sürece sizi ezemezler.

İLGİLİ MAKALE  Konuşacak konu bulamayanların dikkatine! Haluk Tatar'dan konu açabilmenin sırları

Çevre değiştirin

Genellikle çekingen insanların çevrelerindeki kişiler nedeni ile ön plana çıkmakta zorlanırlar. Sahip olduğunuz çevrede sizi yargılayan insanlar olduğu sürece geçmişinizin geçmiş olduğunu unutacaksınız. Yeni bir sayfa açabilir ve düne bakmak yerine yarını yazabilirsiniz. Eğer çevreniz sizi geriye çekiyorsa, iplerini kesin gitsinler.

Kendinizi geliştirmeyi bırakmayın

Utangaçlığınızın sebebi kendinizi yeteri kadar geliştirememiş olmak olabilir. Konuşmayı öğrenmek, farklı yönlere ait bilgiler edinerek insanlar ile konuşmayı geliştirebilmek gibi yönlerinizi güçlendirebilirseniz bu durumda farklı ortamlarda farklı konular hakkında konuşabilir ve bu şekilde zamanla açıldığınızı görebilirsiniz. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz, bir ortamda aktif olma isteğiniz de o kadar artacaktır.

Kendinize rüşvet verin

Kendinize hediyeler alarak kendinizi bir parça da olsa şımartmayı öğrenin. Diğer insanlara ya da gereksiz eşyalara harcayacağınız para ile kendinizi ve hayatınızı renklendirebilirsiniz. Bu şekilde sahip olduklarınızı çeşitlendirebilir ve kendinizi mutlu ederek hem daha mutlu hem de daha çok yönlü bir insan olmayı öğrenebilirsiniz. Harcayacaklarınızı kendinize harcamayı öğrenin.

Senin taç giyme törenindeyiz

Hayatın sizin etrafınızda döndüğünü unutmayın. Siz gittikten sonra dünya durmayacak değil, sizin için duracak. Hayat sizinle başladı, sizin ile son bulacak. Unutmayın ki kaygılandığınız ne varsa siz öldükten sonra ortadan kaybolacak. Hayata atılmak için kaç gününüzün kaldığınızı bilmiyorsunuz ve bu da geç kalmamak için en önemli sebep. Kendinize bakın ve kendiniz ile gurur duymayı öğrenin.

VİDEO: UTANGAÇLIKTAN KURTULMAK – UTANGAÇLIK NASIL YENİLİR? – KİŞİSEL GELİŞİM VİDEOLARI