Çayın lezzetli olabilmesi için çay demleme süreci son derece önemli olan durumların başında gelmektedir. Çayınızın lezzetli ve doğru demleme tekniği ile demlenmesi çayın lezzetli olabilmesi açısından önemliyken aynı zamanda çay zevkinin yerine gelmesi amacıyla fazlasıyla önem arz etmektedir. Tavşan kanı çayın mübah olması, pek çok kişinin lezzetli çay içme isteğinin uyandırılması noktasında önemliyken çayınızı lezzetli içebilmek için bu yöntemleri uygulamayı ihmal etmeyin…

Bu stil sayesinde çok lezzetli oluyor

Çay demlemenin net bir kuralı olmazken, çayın lezzetli olması açısından uygulanması gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır. Çayınızı keyifli içebilmek adına çayınızı doğru demlediğinizden emin olmanız son derece önemli olan durumların başında gelmektedir. Türkiye’de fazlasıyla çok tüketilen içeceklerden bir tanesi çay olurken, çayın lezzetli ve güzel bir formda demlenebilmesi için şu adımlara dikkat etmeniz son derece önemlidir;

  • Çayın lezzetli ve güzel bir formda olması için çayınızı yakmadan demlemeniz son derece önemlidir. Çayınızı demlemeden evvel çayınızı demlediğiniz demliğin cinsi fazlasıyla önemlidir. Çayı demlediğiniz demliğin porselen olması çayınızın lezzetli olmasını sağlayacak en önemli adımların başında gelmektedir. Porselen demlik, çayın yanmadan eşit bir şekilde demlenmesine yardımcı olan durumların başında gelirken, çayınızın lezzetli bir formda olmasını sağlamak için demlik seçiminizi porselen olarak seçmeye gayret etmeniz fazlasıyla önemlidir.

  • Çayı demlerken suyunuzu çaydanlığın içerisine alın ve suyun kaynaması için ocağın üzerine koyun. Su kaynadıktan sonra porselen demliğinizin içerisine ilk olarak suyu ilave edin. Suyunuzu porselen demliğin içerisine ilave ettikten sonra içerisine çayınızı koyun ve demliğin kapağını kapatarak çaydanlığın üzerine koyun. Bu süreçte çaydanlığın altı orta ateşte olması gerekir. Yüksek ateşe çayın bırakılması, çay demlenmeden yanmasına neden olabileceği için orta ateş çaydanlığın içerisindeki su kaynadıktan sonra, ateşi kısık ateşe alın.
  • Tüm bu süreci tamamladıktan takribi olarak 15 – 20 dakika sonra çayınızı açabilir ve çayınızı afiyetle tüketebilirsiniz. Çayınızın lezzetli bir formda olması için bu süreç fazlasıyla önemlidir. Çayın lezzetli olabilmesi için elbette tercih ettiğiniz çayın da önemi son derece önemlidir. Damak zevkinize uygun çay seçiminde bulunmanız, çay zevkinizin arşa çıkması açısından önemli olan hususların başında gelmektedir.
İLGİLİ MAKALE  Günlük bir tatlı kaşığı zeytinyağı içerseniz... (Kaynak: soru.com.tr)

Çayın faydaları nelerdir?

Siyah çay içeriğinde bulunan bileşenler sayesinde kişinin sağlığı açısından son derece önemli olan içeceklerin başında gelirken, siyah çayın insan sağlığına faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yapılan araştırmalar sonucunda siyah çayın içeriğinde bulunan bileşenlerin kişinin sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri olan içeceklerin başında gelirken, sindirim sisteminin aktif ve kaliteli bir şekilde çalışmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Kişide bulunan kabızlık probleminin tedavi edilmesine yardımcı olan çayı düzenli ve yeterli olarak tüketmeniz önemlidir.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan siyah çay, içeriğindeki bileşenler sayesinde kişinin sağlıklı bir formda olmasına yardımcı olmaktadır. Çayın içerisindeki bileşenler aynı zamanda kişinin kanser olma ihtimalini büyük ölçüde düşürürken, kişinin sağlıklı bir yaşam içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır.
  • Sinir sistemi üzerinde de aktif olan çay, kişinin sakinleşmesine ve kendini çok daha iyi hissetmesine katkı sağlamaktadır. Çay tüketimi kişinin zinde ve enerjik hissetmesine büyük ölçüde yardımcı olan gıdalardan bir tanesi olurken çayı yeterli ve düzenli olarak tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Çayın besin değerleri nelerdir?

Besin Değeri100 gramda1 Çay Bardağı (70 g)100 gram için günlük % değer*
Kalori0 kcal0 kcal% 0.0
Karbonhidrat0.0 g0.0 g% 0.0
Lif0.0 g0.0 g% 0.0
Protein0.1 g0.1 g% 0.2
Yağ0.0 g0.0 g% 0.0
Kolesterol0.0 mg0.0 mg% 0.0
A Vitamini0.0 IU0.0 IU% 0.0
C Vitamini0.0 mg0.0 mg% 0.0
Potasyum17.0 mg11.9 mg% 0.5
Kalsiyum8.0 mg5.6 mg% 0.8
Demir0.0 mg0.0 mg% 0.1