Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, kendi YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yayınlar ile insanlara hayat ile ilgili önemli tavsiyeler veriyor. Kanalında yer alan videoların bir tanesini ise Hikmet Anıl Öztekin, özgüven problemleri yaşayan insanlar için hazırlamış. Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, özgüven problemi yaşayan insanlar için önemli tavsiyelerde bulundu. Bu yazımızda sizlere, Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin tarafından hazırlanmış olan daha özgüvenli olma rehberini anlattık.

Özgüven seviyesini belirlemek

Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, öncelikle kişinin özgüvenin ne seviyede olduğunu bilmesi ve gerekli müdahalelerin yapılması için emin adımlar ile ilerlemesi gerektiğini belirtti. Yapmış olduğu videoda insanların özgüven testine girmesi ve aldığı puanlara göre uzmanlar tarafından yayınlanmış olan verileri gösterdi. Eğer kişinin özgüven seviyesi, belirli bir seviyenin altında bulunuyorsa, kesinlikle uzman bir psikolog ile görüşmeli ve gerekli tavsiyeleri almalı. Çünkü özgüven problemi nedeni ile insanlar, birçok fırsatı elinden kaçırabilir ve hayatta başarı biri olabilecekken, fırsatları kaçıracağı için istediği başarıya ulaşamaz. Ancak tabii ki de fazla özgüvenli olmak da bir noktada zararlı olabilir. Bu yüzden bu seviyenin dengede olması ve insanların kendilerini fenleyebilmesi gerekmektedir. Peki ya özgüven seviyesi nasıl arttırılır? İşte Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin’in hazırlamış olduğu videodaki tavsiyeler şu şekilde:

Kendinize inanın

Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, insanların kendilerine inanması gerektiğini ve bu şekilde daha özgüvenli bir hale gelebileceklerini açıkladı. Kendine inanabilen bir kişi, yapacağı her işte daha başarılı olabilir. Birçok ünlü kişilik de kendine inanma ile ilgili önemli aforizmalar vermiştir. Bu kişilerinden biri olan Rocky Balboa, “Kendine inanmaya başlayana kadar kendine ait bir hayatın olmayacak.” sözleri ile birlikte insanların neden kendine inanmaya başlaması gerektiğini açıkça dile getirmiştir.

İnsanlar, istedikleri çoğu şeyi başarabilmek ister. Ancak inançsız bir şekilde başarmak istedikleri yola girerlerse, illa ki ayakları bir taşa takılacaktır. Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin de bu yüzden insanların bir yol açıktıkların da o yolu tamamlamak için kendilerine inanmaları ve yolun sonuna geldiklerinede neden kendine inanmaları gerektiğini öğreneceklerini vurguladı.

İLGİLİ MAKALE  Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin'den daha az iş ile çok şey başarabilme yöntemleri. Einstein gibi düşünmek!

Kendinizi ezmek nelere sebep oluyor?

Birçok insan, her zaman bir konuda kendilerini ezerler. Bu zaten özgüven seviyesinin düşük olduğunun en büyük göstergesidir. Bu tür özgüven seviyesi düşük insanlar, bir şeyi yapmadan önce kendilerini ezerler ve kendileri ile ilgili beklentiyi en aşağı bir seviyeye indirirler. Ancak bu kişiler kendilerine birazcık inanabilseler, hayatta başaramayacağı hiçbir şey yok.

Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin kendilerini sürekli olarak aşağıya çeken kişilerin bu hayattan zevk alamayacağını belirtti. Bu yüzden de insanlar, kendilerini yerdikleri sürece bu hayattan alabileceği zevki minimalize ediyor. Bu yüzden de Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, insanların ilk başta kendilerini küçük görmeyi bırakmaları gerektiğini belirtiyor.

Özgüveni geliştirmenin yolları

Özgüveni geliştirmek için öncelikle insanların kendilerine belirli hedefler koyması gerektiğini ve bu hedeflerine sırasıyla ulaşmaları gerektiğini belirtti. Tabii ki de anında özgüvenli bir insan olamazsınız. Ancak doğru şekilde düşünerek ve davranarak, özgüven seviyenizi tavan bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, “özgüven” kelimesinin hayattan çıkarılması gerektiğini söyledi. Konu ile alakalı en önemli sözü ise ünlü düşünür Che Guevara söylemiştir. Che Guevara, “Dik dur ve gülümse. Bırak, neden gülümsediğini merak etsinler.” diye bir söz söylemiştir.

Ünlü Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, insanların özgüvenlerini geliştirebilmesi için kendini ifade etme egzersizleri yapabileceğini söyledi. Bu egzersizleri kendi kendinize de yapabilirken, aynı zamanda dış dünya ile iletişime geçerek de yapabilirsiniz. Kendinizi ne kadar iyi bir şekilde ifade edebilirseniz, özgüven seviyeniz de o kadar artacaktır. Hatta Yaşam Koçu Hikmet Anıl Öztekin, en gereksiz anlarda bile kendini ifade etme egzersizlerinin yapılması gerektiğini belirtti.

İzleyin: ÖZGÜVENİNİ ZİRVEYE ÇIKARACAK 9 YÖNTEM