Hayatın içerisinde keşke daha önce bilseydim diyeceğiniz bilgiler kişinin hayatı çok daha aklı serim bir şekilde yaşaması için son derece önemli olan hususların başında gelmektedir. Hayata dair bazı durumlarda daha donanımlı olarak yaşamak, kaybetme ihtimaliniz olan tüm anları çok daha fazla iyi değerlendirmenize yardımcı olurken aynı zamanda kişinin hayatı daha da bilinçli yaşamasına katkı sağlamaktadır. Haberimizin bu bölümünde hayatta daha önce bilseydim diyeceğiniz tüm detayları Psikolog Beyhan Budak’ın anlatımıyla derledik!

Hayatta daha önce bilseydim diyeceğiniz gerçekler

  • Görünüşte herkes havyan sever, doğa sever ya da hümanist ancak insanlar görünüşte bu denli sevgi dolu olurlarken hayatın içerisinde bulunan kötülükler kimin eseri? Bu sorunun cevabı ise tam olarak iki yüzlü insanlar dolayısıyla olmaktadır. İnsanlar sosyal medya üzerinden tamamıyla en iyi hallerini yansıtırken, politik doğruları gösterme uğrunu etrafında ki insanlara en güzeli yansıtabilmek için çoğu zaman iki yüzlü davranışlar içerisinde olunabiliyor. Bu noktada bunu bilmek ve bu şekilde yaşamak önemlidir. Dünya acımasız bir yerdir ve insanlar iki yüzlüdür.

  • Hemen hemen her insanın varoluşunu tamamlamak için yapmak istediği pek çok hayalleri bulunmaktadır. Bu noktada şunu net bir şekilde söylememizde büyük ölçüde fayda vardır. Hayat içerisinde kurduğunuz hayaller tamamıyla sizin için önemlidir. Sen o hayaline önem verdiğin için önemli. Evet belki seni seven ve destekleyen insanlar geçici bir süre hayallerine de destek olma eğilimi içerisinde ancak uzun vadede yalnız olduğunu unutmaman gerekir. Bu durumda seni motivasyon kaynağın diğer insanların sana olan inancı ve sadakati ise sen hayallerine giden yolda başarılı olma noktasında çeşitli problemler ile karşı karşıya kalabilirsin, herkes kendi hayatı içerisinde özneldir bunu kesinlikle unutmamak gerekir.
  • Hayatta belki de erkenden öğrenilmesi gereken durumların başında insanları değiştiremeyeceğini kabullenmen gerekir. Anne babanı değiştiremezsin. Birini hayatına değişebileceği ümidiyle aldığın zaman bil ki bunun sonucu büyük bir hayal kırıklığı olacak. İnsanların senin hayatında bir anlamı var. Anne baban seni bu dünyaya getirdi ve bu zamana kadar iyi kötü bakımını üstlendi. Arkadaşlıklarında da bazı insanlar seni çok fazla severken bazıları sana büyük hasarlar verdi. Bu noktada insanlara kendini sürekli olarak kanıtlamaya çalışırken, onların bazı durumlarda değişmesini istiyorsun. İnsanlar kendi içerisinde değişebiliyorlarken, bir başkasını hayatına aldıktan sonra senin isteklerin doğrultusunda onların değişmesini beklemek kendine yapacağın en büyük kötülüklerden bir tanesi olacaktır.
İLGİLİ MAKALE  Özgüvenli insanların 8 alışkanlığı belli oldu! Psikolog Beyhan Budak uyardı

  • İnsanın en büyük motivasyonlarından bir tanesi onları sevmesidir. Bazı insanlar sen ne kadar çabalansan da ya da herhangi bir çaban olmasa da sevme gayreti, özverisi içerisinde olmazlarken bazı insanlar için de tam tersi bir durum söz konusudur. Sen karşındaki insana dair pek çok günah ya da önyargı içerisinde olurken o kişi seni sever ve değer verir. Bu noktada ilişkiler arasında çeşitli matematik hataları bulunmaktadır. Ancak seni sevmeyen insanları memnun etmek amacıyla ya da seni sevmeleri amacıyla çeşitli durumların içerisine girersen hayatta her zaman mutsuz ve yorgun bir durumda olmana neden olacağını da unutmaman gerekiyor.
  • Bu dünyada hiç hak etmediğin durumların içerisinde olacaksın. Bazen haksızlıklara burun buruna gelirken bu noktada isyan etmek ya da ben bunları hak etmedim tarzındaki söylemlerin içerisinde bulunmak yanlıştır. Unutmayın bu durumları ilk olarak siz yaşamadınız ve yaşanan her olay benzerinin tekerrüründen ibarettir.

Video: Keşke Daha Önce Bilseydim Diyeceğin 7 Hayat Gerçeği