Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bir Youtube kanalında kendi hayat hikayesine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paranın onun için çok önemli olduğunu söyleyen Mmeiş, gençlere yatırımla ilgili önemli tavsiyelerde de bulundu. “Para çok şey benim için ama her şey değil.” diyen Memiş, geçmişte yaşadığı maddi zorluklardan da bahsetti. İşte, İslam Memiş’in açıklamaları.

12 kardeşi bir ailenin en son evladıyım, 9 erkek 3 kız. Aslen Orduluyum. Ama orijinal Orduluyum. Ben 40 günlükken babam beni ablamı, abimi alıp Ordu’ya göç ediyor. Aile şirketimiz var. Aile şirketimizin içerisinde döviz bürosu, kuyumcu mağazaları, inşaat, gıda, otelcilik gibi birçok sektörde faaliyet gösteriyoruz. Yani para nerede biz oradayız. Her anlamda ticaret yapıyoruz. Mücadele ettik, biriktirdik. Bir birlik ve beraberlik oldu. Olan olmayan verdi. Ciddi anlamda çok fakirmişiz, hatta rahmetli annem iliklerine kadar bunu yaşamış bir kadın ama hamdolsun şikayetçi değiliz. Abilerim özellikle, zor şartlar altında kendi ayakları üzerinde durmak için çalıştılar. Eli ekmek tutan saldırdı, çok ciddi anlamda hayat mücadelesi verdiler. Fakirlikten dolayı da herkes babamı hor gördüğü için herkes o ezikliği gördü. Bir abime köyde bir kız seviyor, bunlar fakir aile, sana bakamaz diye abime kız vermediler. Biz çok inançlıyız, aile olarak da hiçbir kötü alışkanlığımız bugüne kadar hamd olsun olmadı. Sadece ticaret yaptık, işimize baktık. Para çok şey benim için ama her şey değil. Paranın aslında çok şey olduğu, Türklerin özellikle Müslümanların çok paralı, zengin, güçlü olması gerektiğine dair bir inanç var bende. Sakızdan falan çıkan laflar var ya, “Para hiçbir şeydir” diye geyik muhabbetleriyle insanları oyalamışlar.” diye konuştu.

Memiş, “İki tür insan vardır, gerçeklerle yaşayan ve hayalleriyle yaşayan. Ayakları yere basanlarla hayalciler arasında yeni dünya sisteminde büyük uçurumlar olacak. Yeni dünya düzeni harcamaya, tüketime dayalı. Genç arkadaşlarımız, aklına yatırım yaparsa en güzel yatırımı yapmış olur. Mesela bir konuda uzman olmuşsan, geliyorsun biriyle anlaşıyorsun, 10 bin lira maaş alıyorsun. İstanbul’da 2 dairenin kirası ne kadar? 2 milyondan 4 milyon. Sen 4 milyonluk yatırımı yaptın. Kısa vadeli al sat yapmak, kumar bağımlılığı, kripto piyasasına sadece haz duydu. 10 bin lira koydu, 2 bin lira kazandı, sanki 20 bin kazanmış gibi çevresine anlattı. Fiyatlara değil, miktarlara bakın, gelenekçi olun. Şu anda genç arkadaşlarımızı yakaladığımızda, alım satım bağımlılığını bırakın diyorum” dedi ve sözlerine devam etti.

İLGİLİ MAKALE  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Farkında olmayan milyonerler var aramıza" dedi. e-Devlet'ten hemen kontrol edin!

“Ben Adalet Bakanlığı’nda bilir kişilik yapıyorum. O kadar çok hacizlere gittim ki. 10 yaşındaki bir kız çocuğu, haciz sırasında saatini masanın üstünden alacaktı “Aa bu benim saatim” diye. İcra memurları alamayacağını ve haczettiklerini söylediler. Babasına döndüm dedim ki, “Yaptığına değdi mi? Kumar oynamaya değdi mi?” Gelirini ne kadar artırırsan, özgürlüğün de sahibi olursun. Genç arkadaşlarıma her zaman şunu söylerim: “Kendi krallığını kur. Başkasının krallığında hiçbir zaman özgür olamazsın.”

Açıklamalarına devam eden İslam Memiş, “İnsanlar dolar satın alıyorlar, bu ağrıma gidiyor. Son 20 yılda dolar dünyada en fazla konuşulan, Türkiye’de en fazla konuşulan para birimi ama getirisine bakınca dolar yatırım aracı değil, ödeme aracıdır. Türkiye son 5 yıldır ciddi sıkıntılı günler geçiriyor. Bunu küresel ekonomik krize bağlayanlar da var ancak bizim durumlarımız farklı. Yeni kurulan sistem insanlar fakirleşsin diye kuruldu. Bu ayrımı yapmak gerekiyor. Enflasyonun patlaması sürpriz değildi. Hiper enflasyon süreci başlıyor, resesyon. Bundan sonra nakit değerli olacak, mal değersiz olacak. Bizim içeride kriz fırsatçılığını toplum olarak kendimiz yaydık. 500 bin liralık aracı 1 milyona çıkardık. Ne kadar kazandın, 300-400 bin. Şu anda ana sermayene ulaşabiliyor musun, alamıyorsun, balonu sen patlattın. Arabanın parçasını kaça alacaksın şimdi? Bu balonu sen patlattın. Kur ataklarıyla alakalı yaşanan fiyat artışları ile kriz fırsatçılığı ayrı şeyler. Kriz fırsatçılığı toplumun kendi yarattığı şeyler” dedi ve sözlerini noktaladı.

İslam Memiş’in hayatını anlattığı videoya buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=4xYFHTD6cWU