Çamaşır yıkama kolay gibi görünse de esasında son derece meşakkatli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çamaşır renklerin doğru seçilmesi, renklerin birbirine geçmemesi için önemli olan hususlardan bir tanesi olurken, çamaşırların yıkamasında kullanılan deterjan ve sıcaklık dereceleri önemli olan hususlardan bir tanesidir. Çamaşır yıkama süreci dikkat edilmesi gereken durumların başında gelirken bilhassa koyu renkli çamaşırların temizliğinde çok daha hassas davranılması gerekmektedir. Haberimizin bu bölümünde koyu renkli çamaşırların yıkarken dikkat edilmesi gereken durumları ele aldık. İşte o durumlar…

Siyah çamaşırlarınızı yıkarken bunlara dikkat edin

Siyah çamaşırlar renkleri dolayısıyla solma eğilimi içerisinde olan çamaşırlar grubunda yer almaktadır. Siyah çamaşırların renklerini uzun süre koruyarak temizlenmesini sağlamak amacıyla dikkat edilmesi gereken belli başlı durumlar yer almaktadır. Bu durumda ilk olarak çamaşırları gruplara ayırarak yıkamak gerekir. Renklerin birbirine karışmasını önlemek amacıyla, kıyafetlerinizi renklerine göre ayırarak yıkamaya özen göstermeniz önemlidir. Bu durum itibarıyla çamaşırlarınızın formunu bozulmadan yıkama işlemini tamamlamak için çamaşırlarınızın renklerime, yıkama derecesine, yıkama önerilerine ve kullandığınız deterjana özen göstermeniz gerekir. Bu hususlara dikkat ederek kıyafetlerinizi yıkamanıza, kıyafetin renk ve kalitesi olarak herhangi bir bozulma durumunun yaşanmasının önüne geçmektedir. Siyah çamaşırlarınızı yıkarken bu hususlara dikkat etmeniz önemlidir;

  • Siyah renkli kıyafetlerinizin makineye doldurmadan evvel, makine içerisine koyacağınız tüm kıyafetlerin renklerinin ve dokularının aynı olması önemlidir. Aksi taktirde kıyafetlerinizin yüzeylerinde çeşitli deformelerin olduğunu gözlemlemek son derece kolaydır. Siyah ağırlıklı kıyafetlerini bir makinede yıkarken, yıkama talimatlarına uygun sıcaklıkta yıkamanız, kıyafetlerin bozulmaması için önemli olan hususlardan bir tanesidir. Kıyafetlerinizin kaliteli ve uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla uygun sıcaklıkta yıkamaya özen gösterin. Koyu renk ağırlıklı kıyafetlerde herhangi bir bozulma durumu olmaması için genellikle önerilen sıcaklık 30 derece olurken, 30 dereceyi aşkın sıcaklık seviyesinin kıyafetlerinizin bozulmasına neden olabilmektedir.
  • Siyah kıyafetlerinizin bilhassa renklerinde herhangi bir bozulma durumunun önüne geçmek için, siyah kıyafetlere özel olarak tasarlanmış olan deterjanların kullanılması önemli olan hususlar arasında yer almaktadır. Bu noktada deterjan seçimi son derece önemlidir. Uygun olmayan deterjanların siyah renkli çamaşırlarda kullanılması bir yıkamada bile siyah çamaşırların renklerinin solmasına neden olmaktadır. Siyah çamaşırların kaliteli ve canlı bir görünümde olmasını tetikleyen durumlardan bir tanesi kullanılan deterjan olurken, yıkamada kullanılan deterjan miktarı da son derece önemlidir. Haddinden fazla kullanılan deterjan, siyah çamaşırların renklerinin solmasına neden olmaktadır. Bu noktada kıyafetlerinizin uzun süre canlı ve bozulmadan kendi renklerinde kalmasını sağlamak için kullandığınız deterjana dikkat ederken, yıkama esnasında kullandığınız deterjan miktarına da dikkat etmeniz gerekmektedir.
  • Siyah çamaşırlarınızın formlarının bozulmasının önüne geçmek için, yıkamadan evvel çamaşırları makine içerisine atacağınız kıyafetlerinizi ters çevirmeniz önemlidir. Ters çevirme işlemi, kıyafetlerin giyileceği yüzlerinin herhangi bir deforme olma durumunun önüne geçmektedir. Dolayısıyla bu durumu alışkanlık haline getirmeniz önemlidir.
İLGİLİ MAKALE  Rüyada renklerin anlamı - Kırmızı, sarı, mavi, turuncu

  • Kıyafetlerinizin deforme olmadan temiz bir şekilde yıkayabilmek için, çamaşır makinenizi doğru doldurduğunuzdan da emin olmanız gerekir. Makineyi gereksiz yere doldurmak ya da istiflemek, kıyafetlerinizi yıkamayacağı gibi aynı zamanda kıyafetlerinizin deforme olmasına neden olacaktır. Çamaşır makinesinin içerisine haddinden fazla çamaşır yüklemeniz aynı zamanda çamaşır makinenizin ömrünün kısalmasına da neden olacaktır.
  • Siyah çamaşırlarınızı kurutma evreniz de önemlidir. Çamaşırların formunun ve renginin bozulmasına neden olan durumlardan bir tanesi de şüphesiz yanlış kurutma evresidir. Doğru formülasyonla yıkadığınız siyah çamaşırlarınızı kurutma evresinde direkt olarak güneş ışığına maruz bırakmanız kıyafetlerin kısa süre içerisinde renklerinin solmasına neden olacaktır. Bu durum itibarıyla kıyafetlerinizi direkt olarak güneş ışığından uzak tutmanız gerekmektedir.