Hindistan cevizi yağı, hem cilt hem de sağlık için faydaları olan sağlıklı yağlardandır. İçerdiği sağlıklı yağ asitleri sayesinde bizleri besleyen yağ çeşitleri arasında yer alan Hindistan cevizi yağı saç bakımında kullanılması ile bilinmekte ve birçok kişi tarafından bu amaç ile alınmaktadır. ancak Hindistan cevizi yağı ile ilgili tek kullanım alanı saç bakımı değil Bu kullanım alanlarını öğrenmek sizleri şoke edecek.

Hindistan cevizi yağı kullanım alanları

İçerdiği zengin içerik ile Hindistan cevizi yağı saç köklerini güçlendiren ve koruyan bir sağlıklı yağdır. Aynı zamanda yüksek miktarda antioksidan barındırması sayesinde cilt sağlığı için de kullanılan bir sağlıklı yağ çeşidi olan Hindistan cevizi yağı kalp ve damar sağlığını koruyan sağlıklı bitkisel yağlar içerisindedir.

Saç bakımında etkin rol oynaması ile bilinen sağlıklı yağlardan olan Hindistan cevizi yağının bizlere sağladığı tek faydası tabii k bu değil. Farklı kullanım alanları ile hayatı hem kolaylaştırıp hem de daha sağlıklı bir hale getiren Hindistan cevizi yağının farklı kullanım alanları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Hindistan cevizi yağı ile yemek yapmak

Hindistan cevizi yağı sağlıklı bitkisel yağlar arasında yer alması sayesinde sadece bakım için değil, aynı zamanda bir gıda olarak da tüketimini sağlayabileceğimiz yağlardan biridir. Kısık ateşte kullanarak Hindistan cevizi yağını yemeklerde kullanabilirsiniz. aynı zamana tıpkı zeytinyağı gibi Hindistan cevizi yağı da salatalara eklenerek tat vermesi sağlanan yağlardan biridir. Bunun yanında Hindistan cevizi yağını kek ve kurabiye gibi tatlıların hazırlığında bile kullanabilir ve bu şekilde yemek ve tatlılarınıza daha egzotik bir tat katabilirsiniz.

İçeceklerinize yüksek besin değeri katar

Hindistan cevizi yağını kahve ve meyve kokteyli gibi içeceklerin içerisine ekleyebilir ve bu şekilde tüketebilirsiniz. Daha çok smoothie içerisinde tercih edildiğinde hem daha güzel bir tat hem de daha yüksek besin değeri sağladığı bilinmektedir. Bu sayede içecekleriniz hem daha sağlıklı hem de daha hoş bir aromaya sahip olurlar. aynı zamanda sütlü kahve ve milkshake gibi içeceklerde de kullanabilirsiniz. Fakat eğer sütlü içeceklerde Hindistan cevizi yağı kullan ak isterseniz, sütlerinizi daha az yağlı olanlardan tercih etmek daha sağlıklı olacaktır.

İLGİLİ MAKALE  Sihirli bir diyet programı var mı? Hindistan cevizi yağı mucizesi

Cilt bakımında Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı aynı zamanda nemlendirici bir sağlıklı yağ olarak da bilinir. Cilt bakımından sonra nemlendirici kremler yeri ne kullanılması sayesinde ciltteki nem dengesin koruyan Hindistan ceviz yağı ile birlikte hem doğal hem de besleyici bir bakım süreci geçirebilirsiniz. Aynı zamanda ciltte oluşan yaralar ve sivilce, akne gibi oluşumlara karşı da etkili bir araçtır. Bunların yanı sıra peeling işlemleri için de kullanılmaktadır. Kısacası Hindistan cevizi yağı içerdiği antioksidan sayesinde cildi tamamen yeniler ve pürüzsüz, genç bir görünüm kazanmanıza yardımcı olur.

Temizlik malzemesi olarak da kullanılıyor

Bir yağ nasıl temizlik sağlayabilir diye düşünenler düşünmeyi bırakıp Hindistan cevizi yağı deneyebilirler. Hindistan cevizi yağı banyo temizliği ve toz alma gibi alanlarda yüzeyi temizleyen bir yapı sağlıyor. aynı zamanda ahşap yüzeylerde hem temizlik hem de parlatma amaçları ile kullanılabiliyor. Metal ve deri eşyalarınızın daha uzun ömürlü olmasını ve aşınmadan kullanılabilmesini sağlamak da Hindistan cevizi yağının kullanım alanları arasında sayılıyor.

Hoş bir koku için mutlaka deneyin

Hindistan cevizi yağını mum ve buhurdanlık gibi eşyaların içerisinde kullanmanız halinde hoş bir ev kokusu elde ediyorsunuz. aynı zamanda tütsüleri de Hindistan cevizi yağı ile çok az miktarda nemlendirmeniz halinde hem bir karma koku hem de hoşluk katıyor. Evinizin daha samimi kokması ve enerjinizin huzurlu bir şekilde yükselmesi için mutlaka Hindistan cevizi yağının koku özelliğine başvurun.