Özellikle kahvaltı sofralarının çok sevilen bir tadı olan krepler, aynı zamanda birçok tatlının yapımında ana malzeme olarak da kullanılır. Her iki durumda da krep lezzetine önem verilmesi gerektiği için, püf noktaların öğrenilmesi ve gerektiği gibi uygulanması da şarttır. Bu durumda; krep yapılırken kullanılması gereken malzemelerin, krep yapma adımlarının ve krep yapılırken uyulması gereken tüm püf noktaların detaylarıyla öğrenilmesi gerekir.

Krep Nasıl Pişirilir?

Krep Nasıl Pişirilir?

Krep Yaparken Kullanılacak Olan Malzemeler Nelerdir?

Krep yaparken kullanılması gereken, hem besin içerikli hem de yardımcı araç olarak, çok sayıda malzeme bulunur.

Bu malzemeler şöyledir:

1.İki tane yumurta

2.Bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya

3.İki yemek kaşığı şeker

4.Bir çay kaşığı tuz

5.Bir su bardağı süt

6.Dört yemek kaşığı un

7.Krep pişirme tavası

8.Karışımın hazırlanmasında kullanılacak mikser ve pişirme esnasında kullanılması gereken kaşık

9.Sıvı yağ (Zeytin yağı kullanımı uygun değildir.)

Şeklindedir. Malzemelerin eksiksiz olarak temine dildiğine emin olunmalıdır.

Krep Yapılırken Kullanılacak Hamur Nasıl Hazırlanır?

Krep yapılmadan hemen önce, krep hamurunun hazır olmuş olması gerekir. Bunun için, besin içerikli malzemelerin temin edildiğine emin olunur ve işlem adımlarına başlanır. İlk olarak, derin bir kap içerisine iki tane yumurta kırılır.

Bu yumurtalar için beyaz ve sarı ayrımı yapılmaz. Ardından şeker de eklenir ve mikser yardımıyla çırpma işlemi sağlanır. Karışımın üzerinden beyaz köpükler çıktığına emin olana kadar devam ettirilen bu işlem, beyaz köpüklerle birlikte bir süreliğine durdurulur.

Diğer tüm besin malzemelerin (Sıvı yağ dahil değil.) aynı anda karışım içerisine koyulması sağlanır ve yeniden çırpma işlemine devam edilir. Kulak memesinden daha akışkan bir kıvamda olan karışım, krep için kullanılacak hamur olarak hazırlanmış olur.

Tavada krep

Tavada krep

Krep Nasıl Pişirilir?

Hazırlanmış olan krep hamuru, pişirildiği zaman tam krep olarak tüketilebilir. Krep hamurunu pişirmek için ise, kenar yüksekliği oldukça az olan bir tava alınarak ocak üzerinde ısıtılır. Isınma aşamasından sonra, kuru olan tava üzerine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ eklenir. Tavanın her tarafına temas eden yağ, çok fazla ısınmaya imkan tanınmadan krep hamurunun eklenmesi sağlanır.

İLGİLİ MAKALE  Böyle bir krep tarifi yok: Yumuşaklığıyla sizi mest edecek!

Oval olarak eklenen hamur, iki dakika kadar kısık ateşte kalır. İnce hamur tabakasının üzerinde oluşmaya başlayan kabarmalar sonrasında, kaşık veya uygun bir ev aleti yardımıyla krepin ters çevrilmesi sağlanır. Her iki tarafı da pişen krep, kuru ve porselen olan bir tabak üzerine yerleştirilir. Bu işlem, elde bulunan krep hamuru bitene kadar tekrar edilir.

İzleyin: Akıtma (Krep) Tarifi | Krep Nasıl Yapılır? | Kahvaltı Tarifleri

Krep Yapımında Bilinmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Krep yapılırken bilinmesi gerekli olan püf noktalar vardır.

Bu püf noktalar:

1.Tava kuru olmadan ve yeteri kadar ısınmadan önce asla yağ koyulmamalıdır. Tavanın bir veya iki dakika kadar kısık bir ateşte kalması, içerisine koyulacak olan yağın çok daha kısa sürede ısınmasını sağlar. Kısa sürede ısınan ve şok etkisi oluşan sıvı yağ da, krep hamurunun; dengeli olarak, her tarafı aynı oranda pişerek ve rahatsız edici kabarcıklar oluşmadan hazırlanmasını sağlar.

2.Krep hamuru içerisine koyulan şekerin yanı sıra, tuz koyulması tuhaf karşılanabilir ve bu nedenle tuz kullanımı yapılamayabilir. Ancak şeker kullanımı sayesinde kabartma tozu dengesi sağlanırken, tuz kullanımıyla da vanilya dengesi sağlanır. Bu yüzden daha lezzetli tatlar ortaya çıkar.

3.Krep hamurunun pişirilecek olduğu tavanın mutlaka ince kenarlı olması gerekir. Çünkü tava içerisindeki kreplerin ters çevrilmesi gereken zamanlar vardır ve çevirme esnasında yüksek kenarlı tavalar sonucunda kazalar yaşanabilir.

4.Kreplerin kısık ateş üzerinde pişirilmesi, yağ ile olan bütünleşme ve pişmenin daha iyi kurulmasına neden olur. Bu sayede kreplerin iç kısımları daha iyi pişer ve daha lezzetli krep sonucu alınır.

5.Krep hamurunun ince olarak tava üzerine yerleştirilmesi gerekir. Çünkü krepler, genel olarak yufka ekmekler yerine tüketilir. İnce olan krepler sayesinde; iç kısımları da oldukça iyi pişmiş olan, daha lezzetli ve her alanda tüketilebilen krep sonucu alınacaktır.

Başlıca bu püf noktalar, krep hazırlanırken bilinmesi ve uyulması gereken püf noktalardandır.

Krep Yapımı Neden Gerçekleşir?

Krep yapılmasının birden fazla nedeni vardır. Özellikle kahvaltı sofraları, krep tüketimi için en uygun alanlardır. Kahvaltıda ekmek tüketimi yapmak istemeyen, daha ince yapılı besinlerle doymak isteyen insanlar krep yapabilirler. Ayrıca; yaş pastalarda pasta içi olarak, tatlıların içeriğindeki katı maddeler olarak ve çok sayıdaki alanda krep kullanımı yapılabilir. İçeriğinin hafif olması ve ağızda bıraktığı tat nedeniyle krepler, beslenmenin olduğu çoğu alan için uygundurlar.

İLGİLİ MAKALE  Rulokat nasıl yapılır?

Krep Yapımı Ne Kadar Sürer?

Krep yapımı, uzun süren yemek hazırlama seçeneklerine örnek değildir. Aksine, karmaşık görünse dahi krep yapımı oldukça kısa sürecektir. Malzemelerin toparlama süresi dahil edilmezse, krep hamurunun hazırlanma süresi ortalama olarak on dakikadır. On dakika içerisinde hazır olan bu hamur, dinlendirilmesine ve bekletilmesine gerek duyulmadan pişirilebilir.

Krep hamurlarının pişirilme süresiyse yaklaşık olarak on beş dakika kadardır. Toplamda yirmi beş dakika yapan bu sürenin sonucunda; en azından dört kişilik olan bir aileye yetecek miktarda krep yapıldığı görülecektir.

Eğer; krepin hazırlanmak istediği kişi sayısı artacaksa, krep kullanımının bir tatlı için gerekiyor olması durumunda ve bu tür durumlarda daha çok sayıda krep yapılması gerekir. Krep sayısının ve kullanılacak malzeme miktarının artması da, doğal olarak sürenin de artmasına neden olacaktır. Bu yüzden, en az yirmi beş dakika sürede krep yapılabileceği ev daha fazla sürede daha fazla krep yapılacak olduğu da anlaşılmalıdır.

Krep Yapımında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Krep yapılırken, hamurun ne kadar pişmiş olduğuna dikkat edilmelidir. Yağ ile temas eden tarafın hafif pembeleşmiş bir renge sahip olması, o tarafın pişmiş olduğu anlamına gelir. Bu yüzden çevirme işlemi yapılmalı ve kreplerin yanmamış olduğuna emin olunmalıdır.

Ayrıca, kreplerin terlemeyecek bir kap üzerinde bekletilmesi gerekir. Yeni pişmiş olan krep hamuru, sıcaklıktan dolayı terleme yapar. Kreplerin yeniden hamur olmasına neden olan bu durumu önlemek için, kullanılacak olan kap üzerine peçete açılması gerektiğine dikkat edilmelidir.