Diş bakımı sürekli olarak dikkat edilmesi gereken ve düzenli olarak yapılması gereken bir uygulamadır. Ağız ve diş sağlığının düzenli olarak yerine getirilmemesi, dişlerin kısa süre içerisinde çürümesine ve diş yüzeylerinde belli başlı lekelerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu lekelerin cerrahi bir uygulama yapılmadan temizlemek oldukça zordur. Dişlerin sağlığını kaybetmeden düzenli olarak temizliğini sağlamak ve dişlerin her zaman inci gibi parlamasını sağlamak amacıyla düzenli bakımı eksiksiz yapmak önemlidir. Evde dişlerin parlamasına yardımcı olduğu söylenilen uygulamaların dişleri parlattığı yönündeki videolar sosyal medya üzerinden karşımıza sıklıkla çıkarken bu uygulamaların neler olduğunu ve diş beyazlatma noktasındaki etkilerini sizler için derledik…

Dişlerin parlamasına yardımcı olan yöntemler nelerdir?

Hemen hemen herkes dişlerinin inci gibi parıldamasını ve beyazlığının 10 metre uzaktan fark edilmesini ister. Bu noktada istenilen sonuca ulaşmak için kişinin öncelikle cerrahi bir uygulama yapmasına dikkat çeksek dahi, evde dişlerin beyazlamasına yardımcı olan belli başlı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaların bazı cerrahlar tarafından, diş minesini zayıflatması dolayısıyla tasvip edilmeyen bir durum olsa da, en çok aratılan sorular arasında yer almasının önüne geçmemiş gibi görünüyor. Evde diş beyazlatmanın nasıl yapıldığını merak edenler için bir yazı dizisi hazırladık. Bu yazı dizisinde, dişlerinizin nasıl beyazlayabileceğini sıraladık. İşte diş beyazlatmanın doğal yöntemleri…

Diş fırçalamaya özen gösterin

Dişlerin sağlıklı ve temiz bir görünüme kavuşması için kesinlikle uygulanması gereken ilk adım dişlerin düzenli olarak fırçalanmasıdır. Günde en az 2 kere olacak şekilde bilhassa yemek ve kafein, gazlı içeceklerden sonra dişlerin temizliğinin yapılması dişin sağlıklı olmasına yardımcı olurken, dişlerde çürük oluşumunun da önüne geçmektedir. Dişlerinizde temizliğin yanı sıra beyazlatma etkisi istiyorsanız o noktada diş macunu seçiminize de özen göstermeniz gerekir. Diş macunun beyazlatıcı etkisi olan diş macunlarını kullanmanız dişlerin temizlenmesinin yanı sıra beyaz bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Halk arasında sıklıkla uygulanan limon ve karbonat ikilisi

Halk arasında sıklıkla kullanılan yöntemler arasında yer alan limon ve karbonat ikilisi ile dişlerin fırçalanması, dişlerin renklerinin açılmasına yardımcı olmaktadır. Bir kaşık karbonatın üzerine sıkılan 3 – 4 damla limon suyunu macun kıvama getirip ardından macun kıvamındaki karışımla dişlerin fırçalanması, dişlerin kısa süre içerisinde beyazlamasına yardımcı olmaktadır. İki maddenin de asit özelliği dolayısıyla diş minesine zarar vermemek için, dişleri nazikçe fırçalamaya özen gösterilmesi gerekirken, bu uygulamayı haftada 2’den fazla gerçekleştirmemeye özen göstermeniz gerekir.

İLGİLİ MAKALE  Geniz akıntısına iyi gelen doğal yöntemler nelerdir? (Kaynak: izlehaber.com)

Mikroplardan arındıran sofra tuzu

Yemeklerin vazgeçilmez öğeleri arasında yer alan aynı zamanda dişlerin temizlenmesine ve dişlerin beyazlamasına yardımcı olmaktadır. Tuz, karbonat kadar ekstrem bir beyazlatma etkisinin olduğu görülmese de dişlerin yarım tona kadar renginin açılmasına yardımcı olmaktadır. Belirli aralıklar evde dişlerinizi sofra tuzu ile fırçalamanız, dişlerinizin kısa süre içerisinde yarım tona kadar renginin açılmasına yardımcı olmaktadır. Dişlerinizi tuzla fırçalarken, diş fırçanızı bir parça tuza banın ardından nazik hareketlerle dişlerinizin tamamının temizlendiğinden emin olun.

Diş lekelerinin sonunu karbonat, tuz ve sirke ile yok edin

Dişlerinizin üzerinde belli belirsiz sarı lekelenmeler bulunuyorsa ve bu lekeleri doğal yollarla temizlemek istiyorsanız o noktada karbonat, tuz ve sirke yöntemini uygulayabilirsiniz. Bu karışımın tamamı asit maddelerinden oluştuğu için diş eti ve diş minesine zarar vermemesi amacıyla oldukça yavaş ve hassas bir şekilde fırçalamanın büyük önemi bulunmaktadır. Bir kap içerisine 1 çay kaşığı karbonat, tuz ve sirkeyi ekleyin. Tüm eklemeleri gerçekleştirdikten sonra malzemeleri iyice karıştırın. Ardından diş fırçanıza bu maskeyi alın ve dişlerinizi hafif hareketlerle fırçalayın. Bu uygulamayı haftada bir gün uygulamanız diş yüzeyindeki lekelerin temizlenmesine yardımcı olurken, dişlerin beyazlamasına yardımcı olmaktadır.

Video: GÖREN ANINDA YAPIYOR | TEK UYGULAMADA BEMBEYAZ DİŞLERİN OLSUN | EVDE DİŞ BEYAZLATMA