Hemen hemen her kadının en muzdarip olduğu konular arasında yer alan istenmeyen tüyler, özellikle yüz çevresinde oluşmaya başlayınca büyük bir problemin sinyallerini çakmaya başlıyor. Kadınların yüz bölgesinde oluşan kılların temel sorununa inildiğinde belli başlı alışkanlıkların gizli olduğu görülüyor. Bu alışkanlıklar dolayısıyla kadınların yüz bölgesinde istenmeyen tüylerin oluşumu başlıyor. Sizde yüz çevrenizde oluşan tüylerin çok sık uzadığını ve belirginleştiğini düşünüyorsanız bu hataları yapıyor olabilirsiniz. İşte yüzde oluşan tüylerin ana kaynakları…

Kadınların yüz çevrelerinde neden sık sık tüylenmeler meydana gelir?

Birçok kadının en büyük çilelerinden bir tanesi olan yüz çevresinde tüylenme probleminin nedeni genetik faktörlere dayanırken aynı zamanda aklınıza dahi gelemeyecek pek çok sebebi bulunmaktadır. Her insan tipinin ve her insan fizyolojisinin farklı olması da kıl köklerinin farklı zaman dilimlerinde uzamasının nedenleri arasında gösterilirken, bazı kadınların yüz çevrelerinde çok daha fazla kıllanmaların olduğu gözlemleniyor. Yüzde meydana gelen bu kıllanmayı epilasyon, ağda, cımbız, ip metotlarını kullanarak alıyor olabilirsiniz ama yüzde oluşan kıllanma durumunun hangi zaman aralığında uzadığının da büyük bir önemi olduğunu unutmamanız gerekir. İşte kadınlarda kıl uzama hızını arttıran o etmenler;

1-Ambalaj kimyasallarından uzak durun

Özellikle sert plastik malzemelerin içerisinde yer alan bir çeşit kimyasal madde grubuna giren BPA, hormonların bozulmasına neden olabilmektedir. Bilhassa endokrin sisteminin büyük ölçüde bozulmasına neden olan bu BPA maddesi, pek çok hastalığa sinyal yakarken aynı zamanda bilhassa kadınların hormon seviyelerinin bozulmasına neden olup buna bağlı olarak yüzde çok daha fazla kıl probleminin yaşanmasına neden olmaktadır. Genellikle bu BPA maddesi, marketlerden alınan fişlerde, konserve kutularda yüksek miktarda bulunmaktadır. Vücudumuz bu kimyasal maddeyi deri yoluyla vücudumuza alarak, hormon seviyesinin bozulmasına neden olabilmektedir. Sağlığınız ve kıllarınızın normal seviyede uzamasını sağlamak amacıyla kesinlikle BPA maddesi içermeyen ürünleri kullanmaya dikkat edin.

2-Fazla kilo kıllanmayı arttırır

Hareketsiz yaşam dolayısıyla alınan fazla kilolar sonucunda kıllanma olayının süresinin arttığını gözlemlemeniz çok normaldir. Fazla kilolu olmak, kişinin üst dudağında ve çene bölgelerinde kıllanmaların oluşmasına neden olmaktadır. Bunun en basit nedeni ise yine hormon bozukluğundan geçmektedir. Hormon bozukluğu ve hareketsizlik faktörlerinin birleşmesi dolayısıyla vücutta fazla yağlanmanın oluşumu kıl köklerinin haddinden fazla hızlı uzamasına ve kadınların yüz bölgelerinde kıllanmaya neden olmaktadır.

İLGİLİ MAKALE  Yüzdeki istenmeyen tüy ve kıllardan kurtulma yöntemleri (Kaynak: soru.com.tr)

3-Balık tüketirken dikkat edin

Balık tüketimi yaparken dikkat etmek ve bilinçli tüketmek önemlidir. Bilinçsizce ve çok sıklıkla balık tüketimi yapmak kadınların kıl köklerinin çok hızlı uzamasına neden olmaktadır. Bilhassa sağlıklı yaşayan ya da spor yapan kadınların beslenme ritüeline somon ya da herhangi bir balık eklemesi büyük bir protein kaynağı olurken yüzdeki kılların çok daha hızlı uzamasını sağlayan etmenler arasında da yer almaktadır. Yapılan bazı araştırmalar sonucunda somon ve uskumru gibi yağlı balıkların erkeklerin testosteron seviyelerinin artmasına neden olup bu bağlamda sakallarının çok daha hızlı uzadığı gözlemlenmiştir.

4-Stres faktörü hormonunuzun genetiğini bozuyor olabilir

Teknolojinin en zirvede olduğu ve her insanın bir yerden bir yere yetişmeye çalıştığı bir çağda yaşarken, stres faktöründen uzak olmak elbette zordur. Fakat günlük hayatta yaşanılan stres, kişinin yaşam kalitesini bozmakla kalmıyor aynı zamanda hormon seviyesinin de bozulmasına neden olarak kişinin bozulma sonrasında kıllarının çok daha hızlı uzamasına neden oluyor. Stres dolayısıyla hormon seviyenizin bozulması, vücutta pek çok hastalığın oluşmasına neden olurken aynı zamanda kılların da çok daha hızlı uzamamasına neden olmaktadır.

5-Uykunuza dikkat edin, düzenli uyuyun

Uyku düzeninin olmaması kişinin sağlığında birçok bozulmanın oluşmasına neden olurken aynı zamanda hormon seviyesinin bozulmasına da neden olduğu için kıllanma hızının da belli ölçüde artmasına neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçmek için uyku düzeninize dikkat etmeniz önemlidir.

Video: YÜZ TÜYLERİNDEN 5 DAKİKADA KURTULMAK !!!! GÜZELLİK SIRLARI